Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η βρετανική εταιρεία κατάφερε να παραδώσει 11.206 οχήματα παγκοσμίως το 2020, αριθμός αυξημένος κατά 2% σε σχέση με το 2019.

Ρεκόρ πωλήσεων το 2020 για την Bentley!

1.513 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Ούτε που πήρε χαμπάρι η Bentley από την πανδημία του κορωνοϊού και τα συνεχόμενα lockdown, ανακοινώνοντας πως το 2020 αποτέλεσε για εκείνη χρονιά ρεκόρ στις πωλήσεις!


Λίγες μόλις ημέρες μετά τον ερχομό του 2021, η Bentley πραγματοποίησε τον ετήσιο απολογισμό του 2020 γνωστοποιώντας πως ήταν η ισχυρότερη χρονιά της από την άποψη των πωλήσεων. Η βρετανική εταιρεία συγκεκριμένα ανέφερε πως κατάφερε να παραδώσει 11.206 οχήματα παγκοσμίως, αριθμός αυξημένος κατά 2% σε σχέση με το 2019. Μάλιστα η αύξηση αυτή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως το 2019 ήταν ένα πλήρες σε πωλήσεις έτος, σε αντίθεση με το 2020 όπου πολλές αντιπροσωπείες αλλά και τα εργοστάσια σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω του Covid-19.
 
Στην ανακοίνωσή της η Bentley παραδέχεται ότι είχε προβλεφθεί υψηλότερος αριθμός πωλήσεων για το 2020, ωστόσο παρά τις αναποδιές κατάφερε να διαγράψει το καλύτερο έτος πωλήσεων των 101 χρόνων της.
 
Η Αμερική παραμένει ακόμα και σήμερα η ισχυρότερη αγορά της εταιρείας, αλλά η κινεζική αύξηση στις πωλήσεις κατά 48 τοις εκατό σημαίνει ότι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου αποτελεί ένα πολύ ισχυρό «χαρτί» και για την βρετανική μάρκα. Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε κατά 22% για την Bentley, αλλά εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεών της.
 
Η νέα Flying Spur και η ανανεωμένη Bentayga είναι δύο από τα πιο σημαντικά μοντέλα. Ειδικά η δεύτερη που αποτέλεσε το 37% του συνόλου των πωλήσεων, αριθμός που του έδωσε την πρωτιά μεταξύ των μοντέλων της Bentley. Αναφορικά με τις Continental GT και GT κάμπριο, συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν το 39% των πωλήσεων.
 
Στις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Bentley, Adrian Hallmark, τόνισε πως: «Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο έτος, όπου μετά την Bentayga Hybrid, θα κυκλοφορήσουμε ακόμα οκτώ μοντέλα, καθώς συνεχίζουμε στη στρατηγική μας πορεία Beyond100 και το επιταχυνόμενο ταξίδι μας για να γίνουμε μια πλήρως ηλεκτρική εταιρεία αυτοκινήτων μέχρι το 2030».

Toyota
KIA VANS IAA