Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ρεκόρ στην Laguna Seca για την Koenigsegg Jesko

 Σχολιάστε 
1.776 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2024)
Ρεκόρ στην Laguna Seca για την Koenigsegg Jesko

- «Γύρισε» την Laguna Seca σε 1 λεπτό και 24,86 δλ.
- Πέρασε το Czinger 21C για μόλις 0,58 δευτερόλεπτα
- Έχει κάνει και ρεκόρ στο 0-400-0

«Γύρισε» την Laguna Seca σε 1 λεπτό και 24,86 δλ.

Η Koenigsegg εξακολουθεί να σχεδιάζει να πάρει το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας με την Jesko Absolut, αλλά στο μεταξύ, αποφάσισε να πετύχει μια ακόμη πρωτιά. Η Jesko στην έκδοση Attack που είναι εστιασμένη για χρήηση στην πίστα είναι πλέον το ταχύτερο όχημα παραγωγής στην εμβληματική πίστα Laguna Seca. Στις 18 Αυγούστου, ολοκλήρωσε την απαιτητική διαδρομή των 2,2 μιλίων σε 1 λεπτό και 24,86 δευτερόλεπτα.

Πέρασε το Czinger 21C για μόλις 0,58 δευτερόλεπτα

Δεν ήταν μόνο η πρώτη δοκιμή του hypercar στη Laguna Seca, αλλά και του οδηγού της. Πράγματι, ο οδηγός δοκιμών εξέλιξης της Koenigsegg, Markus Lundh, δεν είχε ξανατρέχει στην συγκεκριμένη πίστα. Παρά το αχαρτογράφητα νερά για τον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, η Jesko Attack έκανε καλύτερο χρόνο από το Czinger 21C μόλις κατά 0,58 δευτερόλεπτα!

Έχει κάνει και ρεκόρ στο 0-400-0

Η Jesko ήταν στην έκδοση Attack, κάτι που φαίνεται από την τεράστια πίσω πτέρυγα, αφού η Absolute έχει αντί γι' αυτήν ένα ζευγάρι πτερύγια. Η έκδοση αυτή σημείωσε πρόσφατα και άλλο ρεκόρ, αφού έκανε το 0-400-0 km/h σε 27,83 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας την επίδοση του Rimac Nevera κατά 1,33 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, υπάρχει μια νέα σκληροπυρηνική Nevera R με περισσότερη ισχύ και μικρότερο βάρος που ίσως θελήσει σύντομα να πάρει πίσω το ρεκόρ.

Autotriti.gr
OPEL