Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μυώδες και με αγωνιστικό προφίλ το Renault 5.
3 Φωτογραφίες »

Μυώδες και με αγωνιστικό προφίλ το Renault 5.

Renault 5 σαν άλλοτε…

3.432 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2017)

Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα Renault Turbo II του 1983, θα έχουν οι παρευρισκόμενοι στη δημοπρασία στο Παρίσι στις 8 Φεβρουαρίου, το οποίο αναμένεται να αγγίξει υψηλές τιμές.

Το Renault 5 Τurbo II, ένα ιστορικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας, επανέρχεται στο προσκήνιο, δίνοντας το παρόν στη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στο Παρίσι στις 8 Φεβρουαρίου.

Δημοφιλής πίσω όψη, από ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία.

Δημοφιλής πίσω όψη, από ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία.

Η έκδοση Τurbo II, ήταν κάτι το ξεχωριστό για την εποχή εκείνη, λόγω του ότι «φιλοξενούσε» κάτω από το καπό της, έναν 1,4άρη κινητήρα που απέδιδε 160 άλογα.Από την άλλη ο ανταγωνιστής των ημερών εκείνων, το VW Golf GTI απέδιδε 90 άλογα και πέραν τούτου η ιδιαιτερότητα του Renault ήταν πως η κίνηση μεταδιδόταν στους πίσω τροχούς και ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος στο κέντρο.

Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζεται ένα Renault 5 του 1983, το οποίο διατηρείται σε άριστη κατάσταση και με μόλις 5.900 χιλιόμετρα στο κοντέρ του και η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τις 95.000 ευρώ.
Το Renault 5 υπήρξε τόσο δημοφιλές που η Γαλλική μάρκα κατασκεύασε 1.800 αυτοκίνητα της έκδοσης Turbo και 3.200 της αναβαθμισμένης έκδοσης Turbo II. 
 
Toyota
NISSAN