Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Run Flat ελαστικά: 5 καλοί λόγοι να τους πεις «αντίο» για πάντα!

Run Flat ελαστικά: 5 καλοί λόγοι να τους πεις «αντίο» για πάντα!

3.835 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2023)

Με τα Run Flat ελαστικά ξεχνάς τις ρεζέρβες και τα kit επισκευής όμως υπάρχουν και 5 αρνητικά που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη.

Τι είναι τα Run Flat ελαστικά

Εδώ και περίπου μία δεκαετία έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά ένα νέος τύπος ελαστικών που ονομάζεται Run Flat. Βασικό πλεονέκτημά τους είναι ότι επιτρέπουν στον οδηγό να κινηθεί με ασφάλεια για κάποια χιλιόμετρα (ακόμα και αν «σκάσουν»), χωρίς αυτός να χάσει ξαφνικά τον έλεγχο του οχήματος, μειώνοντας έτσι παράλληλα τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Τα Run Flat ελαστικά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες Self-Sealing, Self-Supporting και Auxiliary Supported Run Flat Systems με τη δεύτερη από αυτές να είναι η πιο κοινή. Τα Self-Supporting διαθέτουν ειδικό σχεδιασμό στα πλαϊνά που σε περίπτωση απώλειας πίεσης είναι ικανά να στηρίξουν το βάρος του οχήματος.

Θα έλεγε κανείς πως τα ελαστικά που δεν σκάνε και μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος θα γινόντουσαν ανάρπαστα από το ευρύ κοινό αλλά και από τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων που θα έσπευδαν να τα τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους, ώστε να τα κάνουν πιο ασφαλή. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει. Ας δούμε 5 λόγους γιατί:

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
NISSAN