Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H Lamborghini Sian

Lamborghini: Σε δεύτερο πλάνο η επιτάχυνση και η τελική ταχύτητα

2.477 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Η επιτάχυνση και η τελική ταχύτητα που έχει ένα αυτοκίνητο δεν είναι πλέον ανάμεσα στις προτεραιότητες της Lamborghini, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της φίρμας. Σε τι εστιάζουν πλέον οι Ιταλοί;

Η Lamborghini έχτισε το όνομά της πάνω στις επιδόσεις που προσέφεραν τα μοντέλα της, ωστόσο φαίνεται πως η ιταλική φίρμα θεωρεί πως τα κρατήματα που έχει ένα αυτοκίνητο είναι πιο σημαντικά από το ποια είναι η τελική του ταχύτητα και πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να πετύχει ένα αυτοκίνητο τα 100χλμ./ώρα από στάση.

Ο Francesco Scardaoni, ο επικεφαλής της φίρμας στην περιοχή της Ασίας δήλωσε πως με την άφιξη των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η επιτάχυνση δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν παλιότερα.

Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα: «Eάν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω 10 χρόνια, εάν μας ρωτούσαν ποιες είναι οι παράμετροι για το εάν ένα αυτοκίνητο είναι καλό, θα απαντούσαμε η τελική ταχύτητα, η επιτάχυνση και ύστερα τα κρατήματά του στον δρόμο. Έπειτα, η τελική ταχύτητα μπήκε σε δεύτερο πλάνο, με την επιτάχυνση να γίνεται πιο σημαντική. Τώρα, με τον ηλεκτρισμό, η επιτάχυνση δεν είναι τόσο σημαντική. Ο λόγος είναι αυτά τα κινητήρια σύνολα μπορούν να προσφέρουν απίστευτες επιταχύνσεις».

«Αυτό που κάνει τώρα την διαφορά είναι πόσο καλά οδηγικά είναι ένα αυτοκίνητο» πρόσθεσε ο Scardaoni και συνέχισε λέγοντας: «Όταν έχει μεγάλη επιτάχυνση αλλά το αυτοκίνητο έχει πολύ μεγάλο βάρος για να στρίψει και να οδηγηθεί, δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς. Αυτή την στιγμή, το πώς οδηγείται ένα αυτοκίνητο στον δρόμο είναι για εμάς μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας. Είναι μια παράμετρος κλειδί, τα κρατήματα που έχει ένα αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
 

Mercedes
Autotriti.gr