Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Σεΐχης στο Αμπου Ντάμπι ο Max Verstappen

2.373 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2020)

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull επικράτησε άνετα στο Grand Prix του Αμπου Ντάμπι, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Πανευτυχής η ΜcLaren που πήρε την τρίτη θέση στους Κατασκευαστές, στα χαμηλά η Ferrari.

Tην δεύτερη νίκη του το 2020 κατάφερε να πάρει στο τελευταίο Grand Prix του Aμπου Ντάμπι ο Max Verstappen, χωρίς να αντιμετωπίσει πίεση από τους δύο οδηγούς της Mercedes που φάνηκε πως δεν είχαν την ταχύτητα να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του.

Το Grand Prix του Aμπου Ντάμπι δεν προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στις πρώτες θέσεις, αφού ο Ολλανδός έστριψε πρώτος στο τέλος της πρώτης ευθείας και στην συνέχεια δεν είχε πρόβλημα να αυξήσει την διαφορά του από τον Bottas. Με την σειρά του ο Hamilton φάνηκε επηρεασμένος από το γεγονός ότι την προηγούμενη βδομάδα είχε προσβληθεί από τον Covid-19 και φάνηκε ευχαριστημένος με την τρίτη θέση που τον έφερε σε ακόμα ένα podium.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη ο Albon και περιμένει τώρα την απόφαση της Red Bull για το αν θα παραμείνει μαζί τους και την επόμενη χρονιά. Πίσω του ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της McLaren, Νοrris και Sainz που κατάφεραν να δώσουν την τρίτη θέση στο πρωταθλήματα Κατασκευαστών στην βρετανική ομάδα που έδειξε φέτος πως ξεπέρασε τα σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα των προηγούμενων ετών.
Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Ricciardo στον τελευταίο του αγώνα με την Renault, στην όγδοη θέση κατετάγη ο Gasly, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ocon με Renault και ο Lance Stroll με την Racing Point.

Aυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της φετινής χρονιάς. O Lewis Hamilton αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα Οδηγών και η Mercedes πήρε το πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ο πρώτος αγώνας του 2021 έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 21 Μαρτίου στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Δείτε την κατάταξη του σημερινού αγώνα: 

 

Mercedes
Fia