Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε το Carlino concept.

Σκέψεις για αντί-Jimny από Hyundai και Kia

8.849 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2019)

Στην κατηγορία των μίνι SUV είναι έτοιμες να επενδύσουν η Hyundai και η Kia, οι οποίες θέλουν να προσφέρουν στην Ευρώπη τα δικά τους μοντέλα τα οποία θα μπουν απέναντι από το Jimny της Suzuki.

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις προκειμένου να καταστρώσουν τα πλάνα τους, για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν και σύμφωνα με αναφορές των ξένων μέσων το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν τις εργασίες είναι να εγκριθεί η πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί.
 
Εάν αυτό συμβεί τα νέα SUV θα τοποθετηθούν κάτω από τα Hyundai Kona και Kia Stonic, τα οποία σήμερα είναι τα μικρότερα SUV που πωλούνται στην Ευρώπη, από τις δύο μάρκες. Πολλές πληροφορίες όπως είναι φυσικό δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ωστόσο λέγεται πως η τετρακίνηση δεν θα είναι διαθέσιμη.
 
Η Kia έχει αρχίσει να «στρώνει το έδαφος», εξετάζοντας προσεκτικά μερικά από τα οχήματα που προσφέρει στην αγορά της Κίνας αλλά και της Ινδίας, για να διαπιστώσει αν οι πλατφόρμες τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα ευρωπαϊκό όχημα. Από τη μεριά της η Hyundai αν τελικά καταφύγει στην κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου δεν θα βασιστεί σε πλατφόρμα προερχόμενη από την ασιατική πλευρά, όμως φήμες θέλουν το μίνι crossover να έχει τις αναλογίες του πρωτότυπου Carlino που μπορείτε να δείτε πιο πάνω στην εικόνα.
 
Τέλος, σύμφωνα με τους αναλυτές, μία τέτοια κίνηση θα μεγαλώσει το ήδη αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον του κόσμου για την κατηγορία των μίνι SUV, καθώς επί του παρόντος μόνο το Suzuki Jimny -με μήκος κάτω από τέσσερα μέτρα (3650 χλστ)- εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία.

Mercedes
Fia