Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Skoda SUV με πολύ μεγάλους χώρους: Kodiaq diesel ή ηλεκτρικό Enyaq;

 Σχολιάστε 
16.154 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2024)
Skoda SUV με πολύ μεγάλους χώρους: Kodiaq diesel ή ηλεκτρικό Enyaq;
2 Φωτογραφίες »

- Το Kodiaq έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του (910 λτ.)
- Το Enyaq με την «καλή» μπαταρία (77 kWh) βγάζει 500 χλμ. μέσα στην πόλη
- Είναι και τα δύο πολυτελή σαν Audi μέσα στην καμπίνα
- Καίει 8 ευρώ πετρέλαιο για κάθε 100 χλμ. στο ταξίδι το Kodiaq

Το Kodiaq έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του (910 λτ.)

Μπορεί το ηλεκτρικό Enyaq να είναι κατά 10 εκατοστά μικρότερο σε μήκος από το Kodiaq (4.649 vs 4.758 χλστ. αντίστοιχα), ωστόσο και τα δύο μοντέλα ανήκουν στην ίδια κατηγορία αυτοκινήτων, τα μεσαία SUV, και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο σήμα της Skoda, αλλά στους τεράστιους χώρους που έχουν για επιβάτες και αποσκευές. Από εκεί και πέρα βέβαια, υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Το σημαντικότερο όμως; Το μεν είναι ηλεκτρικό, το δε είναι diesel. Παρακάτω λοιπόν επιχειρούμε μια παράλληλη σύγκριση.

Ο χώρος αποσκευών του Kodiaq ήταν τεράστιος στην προηγούμενη γενιά και τώρα, έγινε ακόμη μεγαλύτερος. Στην πενταθέσια έκδοση, ο μέγιστος όγκος φτάνει τα 910 λίτρα, αυξημένος κατά 75 λίτρα σε σύγκριση με πριν, ενώ η μάξιμουμ χωρητικότητα ανέρχεται σε 2.105 λίτρα με όλα τα καθίσματα πεσμένα. Στην 7θέσια έκδοση, μπορεί να χωρέσει από 340 έως 845 λίτρα ανάλογα με το αν τα καθίσματα είναι διπλωμένα ή όχι. Αν πάλι πέσουν όλα τα καθίσματα τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα 2.035 λίτρα. Το πορτ-μπαγκάζ του Enyaq είναι μεν μικρότερο (585 λτ.), ωστόσο είναι παράλληλα αρκετά πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας του.

Το Enyaq με την «καλή» μπαταρία (77 kWh) βγάζει 500 χλμ. μέσα στην πόλη

Το Enyaq iV στην έκδοση 60 με τη μικρή μπαταρία των 58 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 180 ίππων υπόσχεται 400 χλμ. μεικτή αυτονομία (512 χλμ. στην πόλη), όμως στην δοκιμή μας είδαμε ότι στην πράξη η συνδυαστική αυτονομία φτάνει τα 350 χλμ. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 77 kWh στην έκδοση 85, η Skoda υπόσχεται 565 χλμ. μεικτή αυτονομία και 719 χλμ. στην πόλη, ωστόσο, όπως είδαμε στην δοκιμή μας στο Enyaq 80 (έχει την ίδια μπαταρία αλλά μικρότερη ιπποδύναμη (204 αντί για 265 ίππους), η μεικτή αυτονομία ξεπερνά τα 400 χλμ. και στην πόλη φτάνει μέχρι τα 500 χλμ..


Skoda SUV με μεγάλες διαστάσεις: Kodiaq diesel ή ηλεκτρικό Enyaq;
2 Φωτογραφίες »

Skoda SUV με μεγάλες διαστάσεις: Kodiaq diesel ή ηλεκτρικό Enyaq;

Είναι και τα δύο πολυτελή σαν Audi μέσα στην καμπίνα

Η καμπίνα τόσο του Kodiaq όσο και του Enyaq είναι σε τέτοιο βαθμό εκλεπτυσμένη που κάλλιστα θα μπορούσε πάνω στο τιμόνι να τοποθετηθεί το έμβλημα της Audi ή άλλης premium μάρκας εκτός του VW Group. Το φινίρισμα είναι προσεγμένο όπως και η συναρμογή, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί φαίνεται πως είναι από το πάνω ράφι. Το εσωτερικό βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και εξοπλιστικά, με τα δύο μοντέλα να εφοδιάζονται με Heads-Up Display, ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής 13 ιντσών στο άνω άκρο της κεντρικής κονσόλας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI YOKOHAMA AGORAZO
Fia