Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To Sony Vision-S 02 πάνω στο οποίο θα βασιστεί το SUV της Sony Honda Mobility.
2 Φωτογραφίες »

To Sony Vision-S 02 πάνω στο οποίο θα βασιστεί το SUV της Sony Honda Mobility.

Sony και Honda φέρνουν τρία ηλεκτρικά από το 2025

2.225 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2024)

- To ένα από αυτά θα είναι SUV
- Θα μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη με τα ηλεκτρικά Honda
- Το Afeela θα έρθει το 2025 με μπαταρία 91 kWh

To ένα από αυτά θα είναι SUV

Η Sony Honda Mobility είναι η κοινοπραξία μεταξύ της Honda και της Sony και στόχος της είναι η κατασκευή ηλεκτρικών με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Τώρα, υπάρχουν νέες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας θα βγουν στους δρόμους. Εκτός από το ηλεκτρικό σεντάν Afeela που ανακοινώθηκε προηγουμένως και θα έρθει το 2025, η Sony Honda Mobility θα λανσάρει ένα SUV το 2027 και ένα λιγότερο ακριβό μικρό μοντέλο το 2028 ή αργότερα, σύμφωνα με το Nikkei Asia.

Θα μοιράζονται πολλά μηχανικά μέρη με τα ηλεκτρικά Honda

Και τα τρία οχήματα θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Το τελευταίο από αυτά λέγεται πως θα μοιράζεται εξαρτήματα με τα ηλεκτρικά που αναπτύσσει η Honda, ώστε να διατηρήσει τις τιμές του σε χαμηλά επίπεδα. Όσον αφορά το SUV, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή πολλές πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε αλλά πιθανότατα θα μοιάζει με το concept Vision-S 02.

Το Afeela θα έρθει το 2025 με μπαταρία 91 kWh

Το σεντάν Afeela που θα λανσαριστεί το 2025 εξοπλίζεται με δύο η ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με τον καθένα να αποδίδει 241 ίππους και διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 91 kWh. Το μοντέλο προπαραγωγής διαθέτει 45 αισθητήρες, 8 κάμερες και τα τσιπ της Qualcomm φέρεται να παρέχουν την ικανότητα επεξεργασίας για την υποστήριξη της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3, πράγμα που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος θα εξακολουθεί να χρειάζεται να αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου κάθε τόσο. 

Toyota
NOS AXIZEI