Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σουηδοί λένε πως κατασκεύασαν την ισχυρότερη μπαταρία του κόσμου!

 Σχολιάστε 
1.702 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2024)
Σουηδοί λένε πως κατασκεύασαν την ισχυρότερη μπαταρία του κόσμου!
3 Φωτογραφίες »

- Είναι κατασκευασμένη από σύνθετο υλικό με βάση τις ίνες άνθρακα.
- Ελαφριά, λεπτή αλλά και σκληρή όσο το αλουμίνιο.
- Αυξάνει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 70%.
- Μπορεί να εφαρμοστεί σε κινητά τηλέφωνα έως και σε ηλεκτρικά αεροπλάνα!

Κατασκευασμένη από Σουηδούς επιστήμονες

Σουηδοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως έφτιαξαν την ισχυρότερη μπαταρία του κόσμου. Είναι κατασκευασμένη από ίνες άνθρακα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας από κινητά τηλέφωνα έως και ηλεκτρικά αεροπλάνα. Φυσικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μέσα στο πεδίο εφαρμογών της μπαταρίας, η οποία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο σχεδιασμό ενός οχήματος για να μειώσει το βάρος και να αυξήσει την αυτονομία του!

Ελαφριά, λεπτή αλλά και σκληρή όσο το αλουμίνιο

Η νέα αυτή μπαταρία κατασκευάστηκε από τους ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Chalmers της Σουηδίας. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, η νέα μπαταρία είναι κατασκευασμένη από σύνθετο υλικό ινών άνθρακα και είναι τόσο άκαμπτη όσο το αλουμίνιο, αλλά και τόσο ενεργειακά πυκνή ώστε να χρησιμοποιηθεί εμπορικά. Χάρη σε αυτές τις ιδιότητες η νέα μπαταρία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών εφαρμογών που ξεκινούν από τα κινητικά τηλέφωνα και φτάνουν έως και τα ηλεκτρικά αεροπλάνα!!!

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κινητά αλλά και σε ηλεκτρικά αεροπλάνα!

Ο καθηγητής Leif Asp, επικεφαλής ερευνητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers, ανέφερε πως χάρη σε αυτή την μπαταρία τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να έχουν τόσο λεπτή σχεδίαση όσο μία πιστωτική κάρτα. Επίσης, ανέφερε πως η ομάδα του έχει επίσης παρατηρήσει μεγάλο ενδιαφέρον από την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Αυξάνει την αυτονομία των αυτοκινήτων κατά 70%

Μιλώντας για το κομμάτι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως θα μπορούσε επίσης να μειώσει την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. «Έχουμε κάνει υπολογισμούς σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δείχνουν ότι θα μπορούσαν να κινούνται έως και 70% περισσότερο από ό,τι σήμερα», είπε ο Asp. Επίσης, σημείωσε πως η εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά κατασκευή της, της παρέχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί στο αντικείμενο που τροφοδοτεί και να γίνει μέρος της δομής του, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αναφέρουν πως κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει εξαιρετικά την αντικατάστασή της όταν θα έρθει η ώρα.
 
Κλείνοντας, να σημειωθεί πως δεν έγινε κάποια αναφορά για το χρόνο φόρτισης, ωστόσο πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες προσεχώς!   

Autotriti.gr
VITO POSO KALO EINAI