ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ νεαροί που είχαν ρημάξει ΙΧ
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ νεαροί που είχαν ρημάξει ΙΧ

1.733 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2022)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξαρτήματα από ΙΧ αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Δύο οι συλληφθέντες, 17 οι περιπτώσεις κλοπών που εξιχνιάστηκαν, μεταξύ αυτών και ληστεία σε συνεργείο αυτοκινήτων και πρατήριο υγρών καυσίμων!

Προσπάθησαν να διαφύγουν

Δύο Έλληνες, 20 και 22 ετών, αμφότεροι μέλη εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων από ΙΧ αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ στον Άγιο Δημήτριο. Μάλιστα κατά τη διαδικασία ακινητοποίησής τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που οδηγούσε σε οπισθοπορεία, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επέλεγαν περιοχές στα Νότια προάστια

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, με βασικά μέλη τον 20χρονο και τον 22χρονο, με διαρκή δράση, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους και διαπράττοντας ως επί το πλείστον, κλοπές εξαρτημάτων από σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας (smart), στις περιοχές Γλυφάδας και Ηλιούπολης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

«Χτυπούσαν» στο σκοτάδι

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, στις ανωτέρω περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας σταθμευμένα αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας. Μόλις τα εντόπιζαν, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, προέβαιναν στη διάρρηξή τους, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, αποσυναρμολογούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, εξαρτήματα – όργανα, όπως τιμόνια, στροφόμετρα και ρολόγια, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις εξωτερικά μέρη (προφυλακτήρες και φτερά).

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
IVECO DAILY