ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Stellantis, BlackBerry και Amazon συνεργάζονται πάνω σε εργαλεία για ανάπτυξη λογισμικού

Stellantis, BlackBerry και Amazon συνεργάζονται πάνω σε εργαλεία για ανάπτυξη λογισμικού

1.004 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Θα αναπτύσσονται ταχύτερα νέες τεχνολογίες για το infotainment
- Το εικονικό πιλοτήριο θα αναδημιουργεί τα χειριστήρια και τα συστήματα του αυτοκινήτου στο cloud
- Δεν είναι ακόμα γνωστό το κόστος και ο χρόνος λειτουργίας του προσομοιωτή
- Η Stellantis αναμένει έχει έσοδα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από το λογισμικό

Θα αναπτύσσονται ταχύτερα νέες τεχνολογίες για το infotainment

Η Stellantis και η BlackBerry συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός εργαλείου για την ανάπτυξη "εικονικού πιλοτηρίου" που, σύμφωνα με τον όμιλο, θα επιτρέψει την πολύ ταχύτερη εξέλιξη των νέων τεχνολογιών για το infotainment και θα μειώσει τα κόστη ανάπτυξης νέου λογισμικού. Το λογισμικό της BlackBerry, που εκτελείται στο cloud της Amazon, θα επιτρέψει στην Stellantis να προσομοιώσει όλες τις πτυχές της εμπειρίας μέσα στο όχημα. Η συνεργασία ανακοινώθηκε για να συμπέσει με τη φετινή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας.

Το εικονικό πιλοτήριο θα αναδημιουργεί τα χειριστήρια και τα συστήματα του αυτοκινήτου στο cloud

Το εργαλείο αυτό θα αναδημιουργεί τα χειριστήρια και τα συστήματα του αυτοκινήτου στο cloud και θα περιλαμβάνει δυνατότητες όπως η εικονικοποίηση των γραφικών και του ήχου για τις οθόνες αφής, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Stellantis. Οι προσομειωμένες εκδόσεις συμπεριφέρονται πανομοιότυπα με τις πραγματικές, αλλά το κύριο λογισμικό που τα τρέχει δεν χρειάζεται να υποστεί τροποποιήσεις, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτάχυνση του χρόνου ανάπτυξης. 

Δεν είναι ακόμα γνωστό το κόστος και ο χρόνος λειτουργίας του προσομοιωτή

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν οικονομικές λεπτομέρειες ή πότε ο προσομοιωτής θα είναι πλήρως λειτουργικός, αν και η Stellantis υποστηρίζει ότι το SmartCockpit της θα λειτουργεί σε εκατομμύρια οχήματα από φέτος.

Η Stellantis αναμένει να έχει έσοδα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από το λογισμικό

Η Stellantis αναμένει να έχει έσοδα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από το λογισμικό και τις υπηρεσίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων έως το 2030, στο πλαίσιο του σχεδίου της Dare Forward 2030. Ο όμιλος αναπτύσσει τρεις τεχνολογικές πλατφόρμες βασισμένες σε λογισμικό, τις STLA Brain, STLA AutoDrive και STLA SmartCockpit. Οι εταιρείες αυτοκινήτων φαίνεται πως στρέφονται όλο και περισσότερο στις εικονικές προσομοιώσεις για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα στην ανάπτυξη και την κατασκευή.

Mercedes
TURANZA 6 POY KSEXORIZEI