Stellantis: «Τα ηλεκτρικά μας μπορούν να γίνουν βενζίνης/diesel εύκολα»

4.185 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2024)
To Jeep Avenger προσφέρεται τόσο σε βενζίνη όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

To Jeep Avenger προσφέρεται τόσο σε βενζίνη όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

- Αν υπάρχει ζήτηση για βενζινοκίνητα, ο όμιλος θα ανταποκριθεί
- Οι ηλεκτρικές πλατφόρμες της Stellantis μπορούν να φιλοξενήσουν και κινητήρες βενζίνης/diesel
- Εάν δεν τραβήξουν τα ηλεκτρικά, η αλλαγή στα συμβατικά μπορεί να γίνει εύκολα

Αν υπάρχει ζήτηση για βενζινοκίνητα, ο όμιλος θα ανταποκριθεί

O όμιλος Stellantis (Peugeot, Opel, Citroen, DS, Alfa Romeo, Fiat, Jeep) έχει φιλόδοξα σχέδια γύρω από την ηλεκτροκίνηση και στόχος του είναι να έχει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα από αυτοκίνητα στην Ευρώπη από το 2030. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία θα αρνηθεί να βάλει σε παραγωγή αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εάν είναι αυτό που θέλουν οι αγοραστές.

Οι ηλεκτρικές πλατφόρμες της Stellantis μπορούν να φιλοξενήσουν και κινητήρες βενζίνης/diesel

Η επικεφαλής Οικονομικών του ομίλου, η Natalie Knight σε δηλώσεις της σε διεθνή μέσο δήλωσε πως η εταιρεία έχει την ευελιξία να κατασκευάσει μοντέλα με κινητήρες βενζίνης/diesel πάνω στις ηλεκτρικές πλατφόρμες που έχει αναπτύξει. Αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει ζήτηση για υπάρξει μια έκδοση βενζίνης ενός ηλεκτρικού, ο όμιλος Stellantis είναι πρόθυμη να την λανσάρει. «Δεν θέλω να αγνοήσω το γεγονός ότι θέλουμε να παραμείνουμε κοντά στον καταναλωτή και αν δούμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία με τα μοντέλα που παρουσιάσαμε πρώτα ως ηλεκτρικά, θα το εξετάσουμε», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με το WardsAuto.

Εάν δεν τραβήξουν τα ηλεκτρικά, η αλλαγή στα συμβατικά μπορεί να γίνει εύκολα

Παρά το γεγονός πως ο όμιλος έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση, το ότι διαθέτει μια νέα σειρά από πλατφόρμες σχεδιασμένες να φιλοξενούν είτε ηλεκτρικά είτε συμβατικά συστήματα κίνησης, της δίνει το πλεονέκτημα να αισθάνεται άνετα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ουσιαστικά, ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει στην ηλεκτροκίνηση αλλά αν χρειαστεί να γίνει μια στροφή στα πλάνα της, αυτή φαίνεται πως μπορεί να γίνει χωρίς μεγάλο κόστος.

ford
test center