Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το G3 υπόσχεται αυτονομία κίνησης 450 χιλιόμετρα.

Στην Ευρώπη η Xpeng μέσω του ηλεκτρικού της SUV G3

2.181 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2020)

Μία νέα πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV έρχεται για τους Ευρωπαίους, καθώς η κινεζική εταιρεία, Xpeng εισέρχεται στη «Γηραιά Ήπειρο» μέσω του ηλεκτρικού της μοντέλου G3.

Η ηλεκτροκίνηση προωθείται ολοένα και περισσότερο στις χώρες της Ευρώπης και το ίδιο συμβαίνει και με τις προτάσεις που υπάρχουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν. Μάλιστα δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκές και οι δημοφιλείς ασιατικές και αμερικανικές μάρκες που στοχεύουν στην «Γηραιά Ήπειρο», αφού το τελευταίο διάστημα εταιρείες από την Κίνα κλείνουν ολοένα και περισσότεροι το μάτι στους Ευρωπαίους.


To P7.

To P7.

 
Χρονικά η τελευταία εταιρεία που προχωρά σε ανάλογη κίνηση είναι η κινεζική Xpeng, η οποία κάνοντας την αρχή από τη Νορβηγία, εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω του ηλεκτρικού SUV G3. Το μοντέλο αναμένεται εντός του μήνα να έχει φτάσει στην χώρα, ενώ εντός του 2021 θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.
 
Το G3 υπόσχεται αυτονομία κίνησης 450 χιλιόμετρα, όντας εξοπλισμένο με μπαταρία 66kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί από 30% έως 80% μέσα σε 30 λεπτά. Παράλληλα η μάρκα αναφέρει πως το μοντέλο έχει λάβει την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων στις δοκιμές σύγκρουσης C-NCAP της Κίνας. Αναφορικά με την τιμή λέγεται πως το μοντέλο θα κοστίζει περίπου 33.000 ευρώ.
 
Η Xpeng, η οποία πούλησε το πρώτο της αυτοκίνητο το 2018 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατασκευάζει επί του παρόντος δύο μοντέλα βασιζόμενα στην πλατφόρμα EV (SEPA) που μόνη της έχει αναπτύξει. Το G3 και το σπορ σεντάν P7, ενώ αναμένει να παρουσιάσει ακόμα δύο αυτοκίνητα το 2021 και 2022.
 
Αναφορικά με την πλατφόρμα, η Xpeng υπογραμμίζει πως χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες ραντάρ υπερήχων, οκτώ κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τρεις αισθητήρες ραντάρ χιλιοστόμετρου, ενώ πολλά από τα τσιπ προέρχονται από τις εταιρείες Qualcomm και Nvidia.
 
Εκπρόσωπος της Xpeng σημείωσε πως η μάρκα επιθυμεί να εδραιωθεί στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό ποιες αγορές θα ακολουθήσουν μετά τη Νορβηγία και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες που θα ακολουθήσουν.

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS