Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην Ινδία το πρώτο Hyperloop.

Στην Ινδία το πρώτο Hyperloop (+vids)

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2019)

Ένα σύστημα μεταφοράς το οποίο πρόκειται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και υπόσχεται πως μπορεί να μεταφέρει με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες εμπορεύματα και ανθρώπους είναι το λεγόμενο Hyperloop. Μάλιστα δεν αποκλείεται το πρώτο από αυτά να πάρει «σάρκα και οστά» στην Ινδία.

Ξεκινώντας από τον ορισμό του Hyperloop, να πούμε πως πρόκειται για ένα νέο μέσο μεταφοράς που συνδυάζει την ταχύτητα ενός αεροπλάνου με τη συχνότητα ενός μετρό. Πρόκειται για ένα σύστημα καψουλών που κινείται μέσα σε σωλήνες που βρίσκονται κοντά στο έδαφος, ελαχιστοποιώντας την αντίσταση αέρα και εδάφους και επιτρέποντας ταχύτητες έως και  +1000 χλμ / ώρα έχοντας παράλληλα μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.
 
Μία από τις εταιρείες οι οποίες εργάζονται πάνω σε αυτό είναι η Virgin Hyperloop One η οποία έχει την υποστήριξη του εκατομμυριούχου και επιχειρηματία Sir Richard Branson. Μιλώντας σε διεθνή μέσα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jay Walder, αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για ένα έργο στην Ινδία, το οποίο ίσως και να είναι το πρώτο Hyperloop στον κόσμο που θα τεθεί σε λειτουργία. «Ένα από τα μεγάλα έργα στα οποία εργαζόμαστε είναι στην Ινδία. Πρόκειται να οικοδομήσουμε μια διαδρομή από τη Βομβάη προς την Πουνέ, η οποία έχει απόσταση 120 χιλιομέτρων. Νομίζω πως μέχρι τα τέλη του 2020 θα είμαστε έτοιμοι», ήταν τα λόγια του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα συστήματα Hyperloop, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι και της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, η διάθεση της τεχνολογίας στην αγορά αποδεικνύεται μακρά διαδικασία τουλάχιστον μέχρι αυτή στη στιγμή.
 
Η πιο πρόσφατη δοκιμή από το Virgin Hyperloop One που πραγματοποιήθηκε έγινε στα τέλη του 2017, με το Hyperloop να πιάνει ταχύτητα 387 χλμ. / ώρα, πολύ πιο λίγο από την τελική ταχύτητα των 1080 χλμ. / ώρα που είναι ο στόχος της εταιρείας.
 
Πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε την εξέλιξη που θα έχει το Hyperloop, καθώς αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Elon Musk, αλλά και η εταιρεία Zeleros ασχολούνται πάνω στην εξέλιξη του ίδιου μέσου.
 

home pro
LINGLONG DIAGONISMOS