3 φωτογραφίες »

To νέο Toyota Yaris Cross στις ιαπωνικές προδιαγραφές.

Στην ιαπωνική αγορά το νέο Τοyota Υaris Cross

13.351 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2020)

Η crossover εκδοχή του νέου Yaris προσφέρεται στην Ιαπωνία ένα χρόνο περίπου πριν έρθει στα μέρη μας. Ποια είναι η τιμή του εκεί;


H Τοyota μπορεί να σχεδίασε το νέο Yaris Cross έχοντας στο νου τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κοινού, αυτό δεν σημαίνει όμως δεν θα το διαθέσει και σε άλλες αγορές του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην ντόπια αγορά τις Ιαπωνίας.

Οι Ιάπωνες μάλιστα θα είναι οι πρώτοι που θα είναι σε θέση να αγοράσουν το νέο μικρό SUV καθώς η μάρκα το διαθέτει ήδη προς πώληση από τις 31 Αυγούστου με δύο επιλογές κινητήριων συνόλων. Συγκεκριμένα, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 3κύλινδρος 1.500άρης με απόδοση 120 άλογα και 145 Νm ροπής σε συνδυασμό με το Direct Shift CVT κιβώτιο είτε σε δικίνητη είτε σε τετρακίνητη έκδοση, ενώ η υβριδική επιλογή που αποτελείται από τον 1,5 λτ. κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία τοποθετείται ψηλότερα.

Να θυμίσουμε πως, για την Ευρώπη, η Τοyota αναφέρει πως το Yaris Cross και θα προσφέρεται με το υβριδικό σύστημα κίνησης της μάρκας, που θα αποτελείται από τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με συνολική ισχύ 116 ίππων. Η εταιρεία αναφέρει πως το τετρακίνητο μοντέλο θα έχει εκπομπές ρύπων CO2 κάτω από 135 γρ./χλμ (WLTP) ενώ στην προσθιοκίνητη εκδοχή του οι εκπομπές CO2 θα περιορίζονται κάτω από 120 γρ./χλμ..

Αντίθετα με το «ευρωπαϊκό» Yaris Cross που θα κατασκευάζεται στην Γαλλία, η έκδοση για την Ιαπωνία θα κατασκευάζεται «εντός των τειχών» με τις τιμές να ξεκινούν από τις 14.200 ευρώ και να φτάνουν ακόμα και τις 22.300 με το υβριδικό κινητήριο σύνολο και με το πιο πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο.
 

ELASTIKA 2024
moto