Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην επιβεβαίωση πως θα κατασκευάσει την αγωνιστική GR Supra GT4 προχώρησε η Toyota.

H φίρμα είπε πως το μοντέλο παραγωγής της GR Supra GT4 θα βασίζεται στη GR Supra.

Στο ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό το κάθισμα του οδηγού θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA.

H Toyota Gazoo Racing έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τις Ravenol, Pirelli και Akrapovic.

Στην παραγωγή η Toyota GR Supra GT4

1.704 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2019)

Στην επιβεβαίωση πως θα κατασκευάσει την αγωνιστική GR Supra GT4 προκειμένου στη συνέχεια να τη διαθέσει σε ιδιώτες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες προχώρησε η Toyota.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019 η Toyota Gazoo Racing είχε παρουσιάσει την GT Supra GT4 Concept, με το πρωτότυπο να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών εκ των παρευρισκόμενων. Σήμερα η ιαπωνική φίρμα με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε πως το πρωτότυπο θα μπει στη παραγωγή και θα είναι έτοιμο για όλους τους ιδιώτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αγώνες GT4 το 2020.
 
Πολλές πληροφορίες δεν δόθηκαν, ωστόσο η φίρμα είπε πως το μοντέλο παραγωγής της GR Supra GT4 θα βασίζεται στη GR Supra που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019 και αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Toyota Motorsport.
 
Έτσι το αγωνιστικό μοντέλο αναμένεται να λάβει ισχύ από τον ίδιο υπετροφοδοτούμενο 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων, ο οποίος στην GR Supra προσφέρει 340 ίππους και 500 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση θα πηγαίνει στον πίσω άξονα. Στο ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό το κάθισμα του οδηγού θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ζάντες που θα πατά θα μετρούνται σε 18 ίντσες.    
 
Η φίρμα αναφέρει πως για την ανάπτυξη της GR Supra GT4, η Toyota Gazoo Racing έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τρεις τεχνικούς συνεργάτες. Τις Ravenol, Pirelli και Akrapovic. Η Ravenol θα παρέχει λιπαντικά, ενώ η Pirelli θα συνεργαστεί για την ανάπτυξη των ελαστικών. Τέλος η Akrapovic θα συνεργαστεί για την ανάπτυξη εξειδικευμένων συστημάτων εξάτμισης για μηχανοκίνητα σπορ.

Mercedes
Autotriti.gr