Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στις φλόγες για 6η ημέρα πλοίο με 4.000 οχήματα του VW Group!

Στις φλόγες για 6η ημέρα πλοίο με 4.000 οχήματα του VW Group!

4.297 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2022)

Για έξι ημέρες καίγεται το φορτηγό πλοίο Felicity Ace, με τη ζημιά να είναι ανυπολόγιστη καθώς μεταφέρει 4.000 οχήματα του Ομίλου VW, πολλά από τα οποία ηλεκτρικά, οι μπαταρίες των οποίων καίγονται και δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς!

ΟΚ το προσωπικό

Την προηγούμενη Τετάρτη έγινε γνωστό πως το φορτηγό πλοίο Felicity Ace, που μετέφερε οχήματα από το Έμντεν της Γερμανίας στο Ντέιβισβιλ του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, έπιασε φωτιά στον Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στις Αζόρες. Μάλιστα από την αρχή είχε γίνει γνωστό πως το πλήρωμα είχε προλάβει να εγκαταλείψει το πλοίο, ωστόσο δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για το φορτίο, παρά μόνο πως μέσα σε αυτό βρίσκονταν πολλά μοντέλα της Porsche!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

3.965 καινούργια οχήματα το φορτίο

Οι νέες πληροφορίες που κάνουν την εμφάνισή τους δείχνουν πως η ζημιά είναι πολύ μεγάλη από κάθε άποψη. Όπως λοιπόν αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ένα εσωτερικό email της VW, στα αμπάρια του Felicity Ace μεταφέρονταν 3.965 καινούργια οχήματα εταιρειών του VW Group, όπως Porsche, Audi και Bentley. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι ηλεκτρικά, εξοπλισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών κρατούν «ζωντανή» τη φωτιά

Παρόλο που οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πορτογαλίας έχουν σπεύσει από την προηγούμενη Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Αζόρων όπου πλέει το Felicity Ace, σύμφωνα με τους αρμόδιους η κατάσβεση είναι δύσκολη λόγω των ηλεκτρικών. Η αιτία έγκειται στο γεγονός πως οι μπαταρίες απαιτούν εξειδικευμένο εξοπλισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να κρατάνε ζωντανή τη φωτιά στα αμπάρια του πλοίου. Μάλιστα έγινε σαφές πως ο εξοπλισμός βρίσκονταν καθ' οδόν, ωστόσο αξιωματούχος των επιχειρήσεων τόνισε πως παραμένει άγνωστο πότε οι άνδρες της πυροσβεστικής θα μπορέσουν να σβήσουν τη φωτιά, που καίει για έξι ημέρες!

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO