ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στο 6,2% οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως

Στο 6,2% οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως

1.756 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2022)

Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία μπορεί να διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020, παραμένει όμως αρκετά μικρό.

Διπλασίασαν το μερίδιο τους σε σχέση με το 2020 τα ηλεκτρικά

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα γίνονται διαρκώς πιο δημοφιλή, κάτι που αποδεικνύεται από το διπλασιασμό του μεριδίου τους σε σχέση με τα μοντέλα με θερμικά μοτέρ, τα υβριδικά κτλ. Συγκεκριμένα, τα αμιγώς ηλεκτρικά με μπαταρία διπλασίασαν το μερίδιο αγοράς τους παγκοσμίως σε 6,2% το 2021. Το μερίδιό τους το 2020 ήταν μόλις 3,1% και το 2019 ήταν 1,8%.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πουλήθηκαν 4,2 εκατ. ηλεκτρικά το 2021

Σύμφωνα με την JATO Dynamics, το 2021 πουλήθηκαν συνολικά 4,2 εκατομμύρια ηλεκτρικά, με την Κίνα να σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις. Υψηλές πωλήσεις σημειώθηκαν επίσης σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Στη Γηραιά Ήπειρο, από τις σημαντικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που έγιναν το 2021 επωφελήθηκαν περισσότερο το Volkswagen Group, ο όμιλος Stellantis και η Tesla.

Οι Ευρωπαίοι βοηθήθηκαν σημαντικά από τα οικονομικά κίνητρα που δίνουν οι περισσότερες κυβερνήσεις, ενώ πλέον, όλο και περισσότερο φαίνεται πως καταλαβαίνουν πόσο περισσότερο «πράσινα» είναι τα ηλεκτρικά από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών η Tesla

Η Tesla συνεχίζει να είναι η μάρκα που σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία με μερίδιο αγοράς 21%.

Ανεβαίνουν σε πωλήσεις σταθερά τα ηλεκτρικά
- Διπλασίασαν το μερίδιο τους σε σχέση με το 2020
- Πουλήθηκαν 4,2 εκατ. ηλεκτρικά με μπαταρία το 2021
- Πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών η Tesla
Πότε πιστεύεις πως τα ηλεκτρικά θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα βενζινοκίνητα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD
Audi