Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB μετά το ID.3 hatchback.

Στο δρόμο προς τις αγορές το VW ID.4

1.737 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

Την αποστολή των πρώτων μονάδων του ID.4 στις παγκόσμιες αγορές ξεκίνησε η Volkswagen, καθώς οι προπωλήσεις του μοντέλου τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μέσα του Φλεβάρη.

Το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB μετά το ID.3 hatchback. Μετά λοιπόν το λανσάρισμα των πρώτων ειδικών εκδόσεων ID.4 1st και ID.4 1st Max, όπως έκανε γνωστό η μάρκα, το χωρίς ρύπους SUV θα ξεκινήσει τις προπωλήσεις του σε 30 χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, στα μέσα του Φλεβάρη. Από κει και πέρα οι παραδόσεις στη «γηραιά ήπειρο» και την Κίνα θα ξεκινήσουν τον Μάρτη του 2021, για να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ από τα μέσα του χρόνου.
 
«Με την παγκόσμια κυκλοφορία του ID.4, θα ενθουσιάσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους για την ηλεκτρική κινητικότητα, δίνοντας στην ηλεκτρική μας επίθεση μια επιπλέον ώθηση», δήλωσε ο Klaus Zellmer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις της VW Passenger Cars. «Ελπίζουμε να παρέχουμε πάνω από 100.000 ID.4 στους πελάτες μόνο φέτος. Έχουμε ήδη λάβει 17.000 παραγγελίες για το όχημα», κατέληξε.
 
Μέρος της ηλεκτρικής επίθεσης της Volkswagen και της φιλοδοξίας της να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων, είναι και η επένδυση περισσοτέρων από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Σύμφωνα με το πλάνο, η VW στοχεύει να κατασκευάζει 1,5 εκατομμύρια EV ετησίως έως το 2025. Να θυμίσουμε πως το ID.4 είναι φτιαγμένο στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία.
 
Να θυμίσουμε πως το κόστος απόκτησης των δύο ειδικών εκδόσεων, ID.4 1st και ID.4 1st Max στη χώρα μας ξεκινά από τις 46.800 ευρώ και 55.900 ευρώ, αντίστοιχα, ωστόσο με την κρατική επιδότηση μειώνεται σε 40.139 ευρώ και 49.552 ευρώ, αντίστοιχα.

Toyota
OPEL