ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ένα νέο όχημα, πιθανότατα φορτηγό, το οποίο θα κινείται με υδρογόνο φαίνεται πως είναι ένα από τα νέα πρότζεκτ της Mercedes.

Στο δρόμο της υδρογονοκίνησης η Mercedes

1.631 Επισκέψεις στο άρθρο (15/9/2020)

Το δρόμο της υδρογονοκίνησης φαίνεται πως έχει πάρει η Mercedes, με τις πρώτες teaser εικόνες του νέου εγχειρήματος της γερμανικής μάρκας να δίνονται στη δημοσιότητα.

Ένα νέο όχημα, πιθανότατα φορτηγό, το οποίο θα κινείται με υδρογόνο φαίνεται πως είναι ένα από τα νέα πρότζεκτ της Mercedes. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει μετά από την πρώτη ανάγνωση μίας σειράς κινήσεων εντός της γερμανικής φίρμας.
 
Αρχικά ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας, Gorden Wagener προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Instagram παρουσιάζοντας τη φιγούρα ενός οχήματος από ψηλά, ενώ παράλληλα σχολίασε πως «έρχεται κάτι μεγάλο». Αν και δεν έγινε περισσότερο σαφής, λίγο αργότερα μία επερχόμενη livestream σύνδεση από την Daimler Trucks φαίνεται πως ξεκαθάρισε το τοπίο. Το εν λόγω τμήμα της εταιρείας αναφέρει πως «βρίσκεται στο δρόμο του υδρογόνου και σύντομα θα παρουσιάσει συγκεκριμένη στρατηγική «για την ηλεκτροδότηση των οχημάτων της». Η τελευταία αναφορά μάλιστα δεν αποκλείεται να σχετίζεται με περισσότερα από ένα οχήματα που θα λάβουν σύστημα κίνησης υδρογόνου.
 
Παρόλο λοιπόν που δεν επιβεβαιώνεται η σύνδεση του teaser από τον Wagener και η επερχόμενη livestream σύνδεση από την Daimler Trucks, όλα δείχνουν πως και τα δύο αφορούν το ίδιο πράγματα. Μάλιστα κάποιες εικόνες στη σελίδα της Mercedes στο Facebook φαίνεται επίσης να απεικονίζουν το ίδιο όχημα με αυτό του Wagener.
 
Το teaser του Wagener φαίνεται να δείχνει διπλούς τροχούς για τον πίσω άξονα, ενώ τα δύο οβάλ σχήματα δεξιά και αριστερά του οχήματος θα μπορούσαν να είναι οι δεξαμενές υδρογόνου του φορτηγού. Κλείνοντας να θυμίσουμε πως τον Απρίλιο του 2020, η Daimler και η Volvo ανακοίνωσαν μια κοινοπραξία 50:50 για την ανάπτυξη και μεγάλης κλίμακας παραγωγή κυψελών καυσίμου για εφαρμογές σε βαρέα οχήματα.
 
Για τα επιβατικά αυτοκίνητα η Mercedes φαίνεται πως έχει επιλέξει τα αμιγώς ηλεκτρικά αντί των υδρογονοκίνητων, τώρα αν κρύβει κάτι ακόμα η εταιρεία ίσως το μάθουμε στην livestream σύνδεση που θα γίνει.   

Mercedes
OPEL