Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
5 φωτογραφίες »

Στον ουρανό θα φτάσουν το άλογα του V12 της Ferrari

2.158 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

O ατμοσφαιρικός V12 της 812 Competizione μπορεί να έφτασε τα 830 άλογα, ωστόσο η Ferrari πιστευει πως μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω!

H Ferrari 812 Competizione έκανε το ντεμπούτο της πριν από λίγες εβδομάδες χοντας ως πηγή ισχύος έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων με απόδοση 830 άλογα και 692 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό κάνει την 812 Competizione το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της φίρμας που εξοπλίζεται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού τα μοντέλα που βρίσκονται ψηλότερα, όπως η SF90 Stradale συνδυάζουν τον βενζινοκινητήρα με κάποια ηλεκτρική βοήθεια.

Τους προηγούμενους μήνες, οι φήμες έκαναν λόγο πως η Ferrari σκεφτόταν να αποσύρει το V12 μοτέρ, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, τα δημοσιεύματα αυτά δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα. Μάλιστα, ο αρχιμηχανικός της Ferrari, o Μichael Leiters δήλωσε πως ένας ακόμη πιο ισχυρος V12 κινητήρας βρίσκεται στα σκαιρά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ποιο θα είναι το μοντέλο που θα τον λάβει στο μηχανοστάσιό του.

Η πρώτη επιλογή που μας έρχεται στο μυαλό σχετικά με το supercar που μπορεί να λάβει τον αναβαθμισμένο V12 είναι ο αντικαταστάτης της LaFerrari που αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μοτέρ θα μπορούσε να συνδυαστεί με κάποιου είδους ηλεκτρικό σύστημα, το μοντέλο όμως δεν θα λάβει σίγουρα κάποιο Plug-in υβριδικό σύνολο, αφού αυτό θα μεγάλωσε σε σημαντικό βαθμό το βάρος του αυτοκινήτου.

Αρκετές πιθανότητες να λάβει τον πανίσχυρο V12 έχει το επερχόμενο SUV της Ferrari, η Purosangue ενώ τέλος, το νέο μοτέρ θα μπορούσε να λάβει μια exclusive ειδική έκδοση για κάποιο μοντέλο της φίρμας.

Σε κάθε περίπτωση, ο V12 της Ferrari θα παραμείνει στην γκάμα της φίρμας, παρά τα αυστηρά όρια που θέτει η Eυρωπαική Ένωση στις εκπομπές ρύπων που παράγουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.
 

Mercedes
Fia