Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο πρώην αρχισχεδιαστής της Rolls-Royce δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του

1.794 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2024)
Ο πρώην αρχισχεδιαστής της Rolls-Royce δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του

- Δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι
- Λέγεται ότι είχαν βάλει στο μάτι την πολυτελή συλλογή αυτοκινήτων του
- Συμμετείχε τα μέγιστα στον σχεδιασμό της Z8 και στην αναγέννηση της Rolls-Royce

Δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, άγνωστα τα κίνητρα

Παγκόσμιο σοκ, όχι μόνο στον χώρο της αυτοκίνησης, έφερε η ανακοίνωση του θανάτου του πρώην σχεδιαστή της Rolls-Royce, Ian Cameron. Ο θανατός του μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως ήταν το αποτέλεσμα μιας αιματηρής επίθεσης εναντίον της ζωής του 74χρονου. Η σωρός του Cameron βρέθηκε στην οικία του στην Βαυαρία κοντά στο Herrsching της λίμνης Ammerse. Ο δράστης παραμένει ελεύθερος και τα κίνητρα του είναι ακόμη άγνωστα.

Λέγεται ότι είχαν βάλει στο μάτι την πολυτελή συλλογή αυτοκινήτων του

Η σύζυγος του άτυχου σχεδιαστή, Verena Kloos, επίσης σχεδιαστής αυτοκινήτων στο επάγγελμα, κατάφερε να διαφύγει και αναζήτησε καταφύγιο σε μια γειτονική οικία από και όπου κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας. Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα ο δράστης να είχε στο στόχαστρο την πολυτελή συλλογή αυτοκινήτων του Cameron. Αναφορές που μας έρχονται από τοπικά γερμανικά μέσα υποστηρίζουν πως οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του αρχισχεδιαστή είχαν υποστεί φθορές.

Συμμετείχε τα μέγιστα στον σχεδιασμό της Z8 και στην αναγέννηση της Rolls Royce

Ο Cameron ξεκίνησε την καριέρα του στην Pininfarina το 1975 πριν μετακομίσει στην Iveco. Μεταπήδησε στην BMW το 1992 και παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2012. Μετά την αποχώρησή του από την BMW, ίδρυσε την Ian Cameron Design Partners.
Ο Cameron πιστώνεται τη σχεδίαση της BMW Z8 και διαδραμάτισε επίσης βασικό ρόλο στη σχεδίαση της τρίτης γενιάς Range Rover.

Μηνύματα συμπαράστασης στους οικείους του αδικοχαμένου Cameron απέστειλαν τόσο η BMW όσο και η Rolls-Royce

FORD
Autotriti.gr