Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Tο πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο EuroNCAP βαθμολόγησε το Suzuki Celerio με μόνο 61% στην προστασία που προσφέρει για τους ενήλικες επιβάτες του.

Tο πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο EuroNCAP βαθμολόγησε το Suzuki Celerio με μόνο 61% στην προστασία που προσφέρει για τους ενήλικες επιβάτες του.

To χειρότερο σε ασφάλεια

16.231 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2016)

Με μόνο 3 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και μόλις 61% βαθμολόγηση στην προστασία των ενηλίκων, το Suzuki Celerio είναι το χειρότερο σε ασφάλεια αυτοκίνητο της αγοράς.

Το Celerio είναι το μίνι της Suzuki, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στην Ταϊλάνδη. Είναι οικονομικό σε κατανάλωση, πρακτικό και φθηνό να το αγοράσεις, όμως έχει και μια πρωτιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Είναι το αυτοκίνητο με την μικρότερη βαθμολόγηση στην προστασία των ενηλίκων στις δοκιμές του EuroNCAP την τελευταία 3τία.
 
Πιο συγκεκριμένα, το Celerio έχει λάβει 3 (σε σύνολο 5) αστέρων για την συνολική ασφάλεια που προσφέρει, όμως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο EuroNCAP το βαθμολόγησε με μόνο 61% στην προστασία που προσφέρει για τους ενήλικες επιβάτες του.      
Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον EuroNCAP, το Celerio δεν προστατεύει καλά τον αυχένα των πίσω επιβατών, ενώ και για τα γόνατα του οδηγού η προστασία είναι οριακή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μετά το crash test του EuroNCAP.
 
Ενδιαφέρον έχει να δούμε όμως πόσο έχουν βαθμολογηθεί οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του Celerio στη μίνι κατηγορία. Έτσι, το Renault Twingo έχει λάβει βαθμολογία 78% για την προστασία που προσφέρει στους ενήλικες επιβάτες του, το Hyundai i10 78%, το smart fortwo 82%, ενώ η τριπλέτα Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 108 80%.
 
Ακόμη και το KARL, το φθηνό μίνι της Opel που δεν διατίθεται στη χώρα μας, κατάφερε να πάρει 4 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρει, με 74% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών του.
 
Μετά από όλα αυτά, εσύ τι πιστεύεις; Το Celerio καλύπτει τα δικά σου στάνταρ ασφαλείας ή είναι ξεπερασμένο; Μήπως η Suzuki πρέπει να κάνει κάτι και να αναβαθμίσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου, ώστε να προσφέρει τα επίπεδα που οφείλουν να έχουν όλα τα σύγχρονα μοντέλα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Autotriti.gr