Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Dacia Duster VS Skoda Karoq

6.662 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2024)
Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Dacia Duster VS Skoda Karoq
7 Φωτογραφίες »

Παρόμοιες τιμές ως μεταχειρισμένα: Από 13.000 ως 30.000 ευρώ.
Ζημιές: Θόρυβος στα σασμάν των Duster 4x4 και μπεκ στα Duster LPG.
Duster: Ευαίσθητες οι επενδύσεις στα καθίσματα, γρατζουνίζονται εύκολα οι λαμαρίνες.
Karoq: Ανθεκτικό στο χρόνο και στα χιλιόμετρα, τρίζουν μόνο οι χειρολαβές στις πόρτες.

Παρόμοιες τιμές ως μεταχειρισμένα: Από 13.000 ως 30.000 ευρώ.

Το Dacia Duster και το Skoda Karoq είναι δύο δημοφιλή οικογενειακά SUV, τα οποία είναι διαθέσιμα ως μεταχειρισμένα με παρόμοιο μέσο όρο τιμών. Πιο αναλυτικά, το Dacia Duster της δεύτερης γενιάς, που κατασκευάστηκε από το 2017 έως το 2024, κοστίζει κατά μέσο όρο 18.000 ευρώ, με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 13.000 και 30.000 ευρώ, ενώ το Skoda Karoq, που έκανε το ντεμπούτο του το 2017 και παράγεται μέχρι και σήμερα, έχει μέσο όρο τιμών ως μεταχειρισμένο τα 19.000 ευρώ, με το εύρος τιμών να είναι το ίδιο, δηλαδή από 13.000 έως 30.000 ευρώ.  

Οι παρεμφερείς τιμές, οι παραπλήσιες χρονολογίες κατά τις οποίες κατασκευάζονταν τα μοντέλα, καθώς και η ίδια κατηγορία στην οποία ανήκουν, καθιστά τα δύο SUV άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά που έχουν ως μεταχειρισμένα.

Ζημιές: Θόρυβος στα σασμάν των Duster 4x4 και μπεκ στα Duster LPG

Σύμφωνα με αναφορές βλαβών, μπορεί να αναπτύσσεται θόρυβος από το κιβώτιο ταχυτήτων των τετρακίνητων Dacia Duster, ενώ επιπλέον ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα στα μπεκ και στο ρυθμιστή πίεσης των Duster που εφοδιάζονται με κινητήρα υγραερίου. Τα πετρελαιοκίνητα μοτέρ είναι αξιόπιστα.
Όσον αφορά στο Skoda Karoq, δεν υπάρχουν εκτενείς αναφορές για σημαντικές βλάβες.

Duster: Ευαίσθητες οι επενδύσεις στα καθίσματα, γρατζουνίζονται εύκολα οι λαμαρίνες

Η καμπίνα του Dacia Duster διαθέτει σκληρά πλαστικά, ενώ η ύφανση των επενδύσεων στα καθίσματα είναι λεπτή. Αυτό σημαίνει πως οι ταπετσαρίες είναι ευαίσθητες στη φθορά από τη χρήση.
Το στρώμα εξωτερικής βαφής στις λαμαρίνες είναι επίσης λεπτό και σε ορισμένα σημεία ανομοιόμορφο, καθιστώντας τα μεταλλικά σημεία επιρρεπή στη δημιουργία βαθιών γρατζουνιών, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι προηγούμενοι κάτοχοι δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη του Duster, τα φρένα εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης» γρηγορότερα από το μέσο όρο του ανταγωνισμού.

Karoq: Ανθεκτικό στο χρόνο και στα χιλιόμετρα, τρίζουν μόνο οι χειρολαβές στις πόρτες

Το Skoda Karoq από την άλλη πλευρά είναι πιο ανθεκτικό. Το μοντέλο της δοκιμής μας έχει διανύσει 180.000 χιλιόμετρα, ωστόσο στην καμπίνα δεν παρατηρήθηκαν σημάδια φθοράς, με τα καθίσματα να διατηρούν σωστά τόσο τη φόρμα, όσο και την εξωτερική τους εικόνα. Αντίστοιχα σε καλή κατάσταση βρίσκονται και τα μηχανικά μέρη του SUV, ενώ κατά την οδήγηση το μόνο που αποτέλεσε πηγή τριγμών ήταν οι εσωτερικές χειρολαβές στις πόρτες.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των δύο μεταχειρισμένων SUV, ενώ αν κάνετε κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων του AutoTriti.

Σελίδα 2Dacia Duster 2017-2024: Μεταχειρισμένα κοστίζουν κατά μέσο όρο 18.000 ευρώ
Σελίδα 3Skoda Karoq: Ο μέσος όρος τιμών των μεταχειρισμένων είναι 19.000 ευρώ
Σελίδα 4Dacia Duster και Skoda Karoq: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Autotriti.gr
RANGER MS RT