ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Opel Corsa και VW Polo: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;

1.437 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2024)
Opel Corsa και VW Polo: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
2 Φωτογραφίες »

Ξεκινώντας από την αξιοπιστία, οι αναφορές συνηθισμένων βλαβών του Opel Corsa περιορίζονται στο χειρόφρενο των πρώτων μοντέλων της συγκεκριμένης γενιάς, το οποίο ενδέχεται να χαλαρώσει. Πέραν τούτου, η σύνδεση μέσω Bluetooth του κινητού με το σύστημα infotainment μπορεί να διακόπτεται περιστασιακά, ενώ παράλληλα ενδέχεται να χάνεται το σήμα του δορυφόρου στο navigation.


Στον αντίποδα, οι ζημιές του VW Polo έχουν να κάνουν με τους βενζινοκινητήρες TSI 1,2 και 1,4 λίτρων. Πιο συγκεκριμένα, η καδένα χρονισμού μπορεί να χαλαρώσει και να χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου αυτή κόπηκε. Το TSI μοτέρ 1,2 λίτρων των μοντέλων 2010-2012 μπορεί επιπλέον να εμφανίσει ελάττωμα στο ρυθμιστή πίεσης του turbo, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια δύναμης.



Περνώντας στις φθορές, στο Opel Corsa μπορεί να έχουν σκιστεί οι φούσκες ημιαξονίων και να δείχνουν σημάδια «κόπωσης» οι αναρτήσεις. Στο VW Polo ενδέχεται να υπάρχουν διαρροές λαδιών από τον κινητήρα, και στα μοντέλα που έχουν DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων ίσως γίνονται απότομα οι αλλαγές ταχυτήτων. Το τελευταίο παρατηρείται στα οχήματα που έχουν διανύσει υψηλό αριθμό χιλιομέτρων, και «μαρτυρά» είτε φθορά στους συμπλέκτες, είτε πρόβλημα στον εγκέφαλο της μηχανοτρονικής.

Στον τομέα των χώρων, οι διαφορές είναι μικρές. Το Corsa έχει κατά 5 εκατοστά φαρδύτερο πίσω κάθισμα, καθώς και κατά 4 εκατοστά παραπάνω «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών.

Εδώ θα διαβάσετε τα σχόλια που κάνουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών στο Auto Check του AutoTriti.

Σελίδα 1Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Opel Corsa VS VW Polo
Σελίδα 2Opel Corsa 2014-2019: Κοστίζουν μεταξύ 7.000 και 14.000 ευρώ
Σελίδα 3VW Polo 2009-2017: Έχουν τιμές από 6.000 έως 16.000 ευρώ
Σελίδα 4Opel Corsa και VW Polo: Πόσο καλά είναι ως μεταχειρισμένα;
Hyundai
KIA