ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έκλεψαν συλλεκτικό Skyline R32 GT-R μέσα από αντιπροσωπεία της Nissan

(11/10/2024)
Έκλεψαν συλλεκτικό Skyline R32 GT-R μέσα από αντιπροσωπεία της Nissan

- Το ιστορικό μοντέλο εκλάπη μέσα από τα κτήρια της Nissan στην Αυστραλία
- Πάνω από τα 100.000 δολάρια η αξία του
- Κόκκινο με αριθμό πλαισίου GTR 091

Το ιστορικό μοντέλο εκλάπη μέσα από τα κτήρια της Nissan

Ένα άκρως συλλεκτικό, εργοστασιακό Nissan Skyline R32 GT-R εκλάπη στις 9 Οκτωβρίου μέσα από τους χώρους της ίδιας της μάρκας στην Αυστραλία. Το μοντέλο του 1991 στεγαζόταν στα κτήρια της Nissan στο προάστιο Mulgrave της Αυστραλίας ως μέρος της συλλογής της από ιστορικά αυτοκίνητα και η κλοπή του ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής μάρκας στην χώρα.

Πάνω από τα 100.000 δολάρια υπολογίζεται η αξία του

Το αμάξι-θρύλος Nissan Skyline R32 GT-R ονομάστηκε «Godzilla» λόγω της τεράστιας επιτυχίας του σε αγώνες τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, και αυτό το «παρατσούκλι» το ακολουθεί έκτοτε μέχρι και την τελευταία εκδοχή του μοντέλου, το Nissan GT-R. Πρόσφατες δημοπρασίες αντίστοιχων R32 GT-R στην Αυστραλία έχουν αποδείξει ότι ένα τέτοιο όχημα έχει αξία περί τα 100.000 αυστραλιανά δολάρια, ήτοι κάτι περισσότερο από 61.000 ευρώ, και το συγκεκριμένο που ανήκε στην συλλογή ιστορικών αυτοκινήτων της Nissan θα έπιανε σίγουρα αρκετά περισσότερα.

Για την ιστορία, αυτή η γενιά του Nissan GT-R στην εργοστασιακή της μορφή είχε κάτω το καπό τον 6-κύλινδρο σε σειρά, 24-βάλβιδο turbo βενζινοκινητήρα των 2,6 λτ. με κωδική ονομασία RB26DETT, που με τη βοήθεια δύο κεραμικών turbo Garrett T28 απέδιδε σύμφωνα με το εργοστάσιο 280 ίππους.

Κόκκινο με αριθμό πλαισίου GTR 091

Το όχημα είναι ένα από τα περίπου εκατό που πωλήθηκαν στην Αυστραλία και είναι χρώματος κόκκινο και με αριθμό πλαισίου GTR 091. Ο εκπρόσωπος της Nissan στην Αυστραλία δήλωσε πως το συμβάν ερευνάται από την αστυνομία της περιοχής. Το ερώτημα είναι ποιος θα ήταν αρκετά τρελός ώστε να κλέψει ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο για τα αυστραλιανά εδάφη και πώς θα καταφέρει να το κρύψει από τον υπόλοιπο κόσμο;

HUYNDAI
DS