ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Oι δοκιμές στο γκαράζ P6 του αεροδρομίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν.

Σύστημα αυτόνομης στάθμευσης δοκιμάζει η Mercedes

1.544 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2020)

Ένα νέο σύστημα αυτόνομης στάθμευσης που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Bosch δοκιμάζει η Mercedes, με το κεντρικό αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης να αποτελεί το πρώτο μέρος που διαθέτει την τεχνολογία Automated Valet Parking.

Όπως ανακοίνωσε η μάρκα, οι δοκιμές στο γκαράζ P6 του αεροδρομίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν. Πρωταγωνίστρια σε αυτές είναι η Mercedes S-Class, μοντέλα της οποίας είναι εξοπλισμένα με το διαθέσιμο σύστημα Intelligent Park Pilot. Μέσω αυτού του συστήματος ο οδηγός της S-Class κάνοντας χρήση του smartphone μπορεί να δώσει την εντολή στο αυτοκίνητο να πάει και να σταθμεύσει μόνο του σε μία από τις θέσεις που είναι διαθέσιμες.
 
Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο η Bosch έχει εγκαταστήσει μία έξυπνη υποδομή στο συγκεκριμένο πάρκινγκ του αεροδρομίου, που αλληλεπιδρά με τις Mercedes S-Class αλλά και την ψηφιακή πλατφόρμα Apcoa FLOW, που χρησιμοποιεί η διαχειρίστρια εταιρεία του χώρου στάθμευσης, Apcoa.
 
Η δοκιμή περιλαμβάνει έναν ευρύχωρο χώρο αναχώρησης και παραλαβής που θα επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν και να παραλαμβάνουν τα οχήματά τους. Για να μπορέσει να κινηθεί μόνο του το αυτοκίνητο, το συγκεκριμένο γκαράζ είναι εξοπλισμένο με βιντεοκάμερες της Bosch που εντοπίζουν κενές θέσεις στάθμευσης, όσο και την κίνηση άλλων αυτοκινήτων γύρω από αυτό, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν αντικείμενα και ανθρώπους.
 
Στη συνέχεια, ένα ειδικό κέντρο ελέγχου υπολογίζει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν τα οχήματα για να φτάσει στο χώρο που πρέπει είτε για να παρκάρουν είτε για να παραληφθούν εκ νέου από τους ιδιόκτητες τους.

Peugeot - Toyota
ΜΟΤΟ