Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε ρεκόρ έσπασε το Koenigsegg Agera RS. Δείτε παρακάτω τα τι και πώς...

Τα 5 ρεκόρ της Koenigsegg

2.285 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2017)

Το καλύτερο Σαββατοκύριακο της ζωής τους είχαν οι άνθρωποι της Koenigsegg, καθώς το Agera RS στη Νεβάδα δεν έγινε μόνο το ταχύτερο όχημα παραγωγής του κόσμου, αλλά έσπασε συνολικά 5 ρεκόρ, κάποια από τα οποία κρατούσαν για σχεδόν 80 χρόνια!

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το Koenigsegg Agera RS έγινε το ταχύτερο όχημα παραγωγής του κόσμου, πιάνοντας μέση ταχύτητα 447 χλμ./ώρα. Όμως, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νεβάδα, οι Σουηδοί έσπασαν όχι ένα, αλλά πέντε ρεκόρ.
 
Εκτός από αυτό της τελικής ταχύτητας, έπεσε άλλο ένα ρεκόρ, το οποίο μάλιστα είχε ξανασπάσει από το ίδιο αυτοκίνητο, όταν η Agera RS τον Οκτώβριο ολοκλήρωσε σε 36,44 δλ. τη διαδικασία του 0-400-0 χλμ./ώρα. Αυτή τη φορά το σουηδικό hypercar χρειάστηκε μόλις 33,29 δλ.!
 
Το τρίτο ρεκόρ αφορά στην υψηλότερη μέση ταχύτητα για ένα χιλιόμετρο σε δημόσιο δρόμο. Το Koenigsegg Agera RS έπιασε τα 445,6 χλμ./ώρα, καταρρίπτοντας μια επίδοση που κρατούσε από το 1938! Τότε ένα τροποποιημένο αγωνιστικό Mercedes W125 βρέθηκε στη γερμανική autobahn και έχοντας για οδηγό τον Rudolf Caracciola έπιασε ταχύτητα 432,7 χλμ./ώρα.
   
Σειρά έχει το ίδιο ρεκόρ, αλλά για ένα μίλι αυτή τη φορά. Το Agera RS με τον εργοστασιακό οδηγό Niklas Lilja, κατέγραψε μέση ταχύτητα 444,7 χλμ./ώρα. Ομοίως με πριν το ρεκόρ ήταν στα χέρια της W125 εδώ και σχεδόν 80 χρόνια, με επίδοση 432,4 χλμ./ώρα.
 
Το τελευταίο ρεκόρ έχει να κάνει με την υψηλότερη ταχύτητα που επιτεύχθηκε σε δημόσιο δρόμο. Τα όργανα έγραψαν, λοιπόν, ταχύτητα 457,5 χλμ./ώρα., με την προηγούμενη επίδοση να είναι 432,7 χλμ./ώρα. από την Mercedes-Benz Rekordwagen το 1938.
 
Η Koenigsegg τονίζει πως η Agera RS μπορεί να πιάσει ακόμα υψηλότερες ταχύτητες σε αλυκές ή πίστες. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως το Agera RS δεν είναι καν η ναυαρχίδα της Koenigsegg, καθώς το ρόλο αυτό έχει το Regera. Αραγε αυτό θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον;
 

Toyota
Skoda