Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα Hyundai Ioniq 5 N που θέλουν να σαρώσουν στο Pikes Peak

 Σχολιάστε 
4.353 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2024)
Τα Hyundai Ioniq 5 N που θέλουν να σαρώσουν στο Pikes Peak
3 Φωτογραφίες »

- Αυτά είναι τα τέσσερα Hyundai του φετινού Pikes Peak.
- Ρεκόρ σε δύο κατηγορίες θέλει η κορεατική μάρκα.
- Με 687 ίππους τα Ioniq 5 N Time Attack Spec.
- Διάσημοι οδηγοί συνθέτουν το ρόστερ της ομάδας.

Τα τέσσερα Hyundai του φετινού Pikes Peak

Η Hyundai θα συμμετάσχει με τέσσερα ηλεκτρικά Ioniq 5 N στην ανάβαση του Pikes Peak τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο αυτό η κορεατική μάρκα μας έδωσε μία κλεφτή ματιά στα μοντέλα της. Επί της ουσίας η Hyundai μέσω των Ioniq 5 N θέλει να κατακτήσει δύο ρεκόρ της διάσημης ανάβασης. Το πρώτο θα είναι στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV/Crossover παραγωγής και το δεύτερο στην κατηγορία των τροποποιημένων ηλεκτρικών SUV/Crossover.

Ρεκόρ σε δύο κατηγορίες θέλει η Hyundai στο Pikes Peak

Στα τέσσερα αγωνιστικά μοντέλα που μας έδειξε η Hyundai, συμπεριλαμβάνονται δύο TA Spec (Time Attack Spec), που οι μηχανικοί της έχουν τροποποιήσει με τεράστια αεροδυναμικά κιτ αμαξώματος. Παράλληλα υπάρχουν και τα λιγότερο τροποποιημένα Ioniq 5 N της κατηγορίας των ηλεκτρικών SUV/Crossover παραγωγής. Τα δεύτερα έχουν τροποποιηθεί ελαφρά μόνο για λόγους ασφαλείας με καθίσματα οδηγού Recaro Pro Racer SPA Hans, αγωνιστικές ζώνες Sabelt έξι σημείων, roll cage και σύστημα πυρόσβεσης.

Με 687 ίππους τα Ioniq 5 N Time Attack Spec

Από κει και πέρα, τα Ioniq 5 N για την κατηγορία  των τροποποιημένων ηλεκτρικών SUV/Crossover (Time Attack Spec), έχουν αποκτήσει νέο λογισμικό για τον πίσω ηλεκτρικό κινητήρα που προσθέτει 37 άλογα και αυξάνει τη συνολική ισχύ του αυτοκινήτου στους 687 ίππους. Υπάρχουν επίσης νέα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, νέα φρένα και ζάντες 18 ιντσών που φορούν slick ελαστικά Yokohama ADVAN 005. Η Hyundai έχει επίσης τροποποιήσει το σύστημα προσομοίωσης ήχου του κινητήρα N Active Sound+ με ειδικά ηχεία που του επιτρέπουν να βγάζει ήχο έως 120 ντεσιμπέλ. Φυσικά, εξωτερικά η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος και ο επίσης μεγάλος αεροδυναμικός διαχύτης μπροστά δεν γίνεται να ξεφύγουν της προσοχής μας.

Ανακοινώθηκαν οι οδηγοί των Hyundai στο Pikes Peak

Τα δύο Hyundai TA Spec (Time Attack Spec) θα οδηγηθούν από τον τέσσερις φορές νικητή του Pikes Peak, Robin Shute και τον Ισπανό, Dani Sordo, οδηγό της Hyundai στο WRC. Τα δύο μοντέλα παραγωγής θα οδηγηθούν από τον τρεις φορές νικητή του Pikes Peak, Paul Dallenbach και τον Ron Zaras.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Autotriti.gr