ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα αλλάζει όλα ο νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές και νέα όρια ταχύτητας

Τα αλλάζει όλα ο νέος ΚΟΚ: Αυστηρότερες ποινές και νέα όρια ταχύτητας

6.882 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2022)

Πιο αυστηρές ποινές για επικίνδυνες παραβάσεις, μειωμένα όρια ταχύτατες και μεγαλύτερη προστασία για τους διανομείς φαγητού λέγεται πως θα περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Τι καινούριο φέρνει ο νέος ΚΟΚ

Σημαντικές και ευρείας έκτασης θα είναι οι αλλαγές που θα έχει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος αναμένεται να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση υπό τη μορφή νομοσχεδίου σε περίπου ένα μήνα. Έπειτα, σε αυτό θα ενσωματωθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις πριν το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πιο αυστηρές ποινές για επικίνδυνες παραβάσεις

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει αυστηρότερες ποινές και πρόστιμα για όσες παραβάσεις σχετίζονται με την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων, ενώ βασικό πλαίσιο θα είναι η αποσύνδεση των ποινών από το όχημα.

Συγκεκριμένα, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η οδήγηση ύστερα από την κατανάλωση αλκοόλ, η αντικανονική προσπέραση και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους θα τιμωρούνται στο νέο ΚΟΚ πιο αυστηρά. Συνολικά, φιλοσοφία του νέου ΚΟΚ θα είναι η κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ως προς την επικινδυνότητά τους.

Μέσα στο σχέδιο νόμου θα εμπλέκονται και οι δήμοι καθώς θα θεσμοθετηθεί ένα Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας, στο οποίο θα καταλήξουν τα χρήματα από τα πρόστιμα. Τα χρήματα αυτά θα κατανέμονται στους δήμους αποκλειστικά για την υλοποίηση δράσεων οδικής ασφάλειας.

Νέο όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις

Πολύ πιθανό είναι να δούμε το νέο ΚΟΚ να προβλέπει μείωση του ορίου ταχύτητας μέσα στις πόλεις από τα 50 χλμ./ώρα στα 30 χλμ./ώρα. Η αλλαγή αυτή προτείνεται από πολλούς συγκοινωνιολόγους, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών από τα τροχαία ατυχήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
FIRESTONE ROADHAWK2