Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «καίνε» την Κίνα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «καίνε» την Κίνα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «καίνε» την Κίνα

3.692 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2017)

Πολύ πιθανό είναι μέχρι το 2020 να υπάρχουν στους δρόμους της Κίνας πέντε εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό σαν είδηση ακούγεται σίγουρα πολύ καλό, ωστόσο σύμφωνα με τα διεθνή μέσα έχει ένα βασικό αρνητικό.

Συγκεκριμένα τα εργοστάσια της Κίνας, όπου κατασκευάζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συνεχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ορυκτά καύσιμα και όχι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες που κατασκευάζουν EVs. Έτσι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι μεγάλη, αναφέροντας μάλιστα ότι η ενέργεια που καταναλώνεται για να κατασκευαστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι περισσότερη από ότι θα καταναλώσουν τα αυτοκίνητα που κινούνται είτε με βενζίνη είτε με πετρέλαιο.   

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μάλιστα το Bloomberg αναφέρει πως στις ΗΠΑ, το μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται ευθύνεται για τις μισές εκπομπές αερίων σε σχέση με αυτά που θα εκπέμψει ένα συμβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Επιπλέον σε διάφορα μέρη της χώρας που η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πιο διαδεδομένη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ακόμη λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μια μελέτη Κινέζων μηχανικών, υποδηλώνει πως τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, ευθύνονται για περίπου 50% περισσότερες εκπομπές αερίων αλλά και κατανάλωσης ενέργειας, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, λόγω των πηγών ενέργειας που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους.     

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
ODIGOS AGORAS LINGLONG