Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το «μπαλάκι» στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών πετούν οι εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Τα ηλεκτρικά είναι κοινή ευθύνη»

1.681 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2019)

Το «μπαλάκι» στις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών πετούν οι εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες δηλώνουν έτοιμες να κινηθούν ακόμα πιο δυναμικά προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο τονίζουν πως η μετάβαση στην κινητικότητα με μηδενικούς ρύπους αποτελεί κοινή ευθύνη.


Από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όπου τις τελευταίες ημέρες χτυπάει η «καρδιά» της αυτοκίνησης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης λένε στις κυβερνήσεις ότι πρέπει να βοηθήσουν στην κατασκευή σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να προσφέρουν περεταίρω κίνητρα και επιδοτήσεις στους καταναλωτές για να αυξηθούν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Με αυτό τον τρόπο οι κυβερνήσεις θα βοηθήσουν τον κλάδο να ανταποκριθεί στους αυστηρούς νέους κανόνες εκπομπών ρύπων. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ΕΕ έχει διαμηνύσει πως μεταξύ 2021 και 2030, η εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 37,5%, πέραν της γενικής μείωσης ρύπων 40% που πρέπει να έχει επιτευχθεί έως το 2021.
 
Τα στελέχη της βιομηχανίας προειδοποίησαν από την Έκθεση της Φρανκοφούρτης ότι οι κανόνες της ΕΕ θα μπορούσαν να είναι καταστροφικοί για τις εταιρείες και κατ επέκταση τις θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι πελάτες επιλέγουν να αγοράσουν SUV με κινητήρα καύσης και όχι αμιγώς ηλεκτρικά Ι.Χ.
 
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες επιταχύνουν τα σχέδια για το λανσάρισμα ηλεκτρικών οχημάτων, όπως και οι υπόλοιποι όμιλοι που δραστηριοποιούνται εντός της «γηραιάς ηπείρου». Μάλιστα ο διευθύνοντας σύμβουλος του Ομίλου PSA, Carlos Tavares, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στη Φρανκφούρτη είπε: «Η βιομηχανία μας είναι πρόθυμη να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς την κατεύθυνση της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά αυτή η μετάβαση αποτελεί κοινή ευθύνη. Απαιτεί προσέγγιση 360 μοιρών και όχι μίας πλευράς.
 
Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ πρέπει να ταιριάξουν με τον αυξανόμενο ρυθμό με τον οποίο φέρνουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνοντας δραματικά τις επενδύσεις στις υποδομές της κάθε χώρας. Επιπλέον, πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή κίνητρα για αγορές που να αφορούν ολόκληρη την ΕΕ».

Mercedes
OPEL