Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ταξίδι με σκύλο: Τέλος οι τρίχες στο αυτοκίνητο με αυτά τα απλά κόλπα!

2.306 Επισκέψεις στο άρθρο
Ταξίδι με σκύλο: Τέλος οι τρίχες στο αυτοκίνητο με αυτά τα απλά κόλπα!

- Το προστατευτικό κάλυμμα για τα καθίσματα είναι η καλύτερη πρόληψη!
- Με ένα λαστιχένιο γάντι και έναν κουβά νερό γίνονται θαύματα.
- Μία απλή ελαφρόπετρα μπορεί να κάνει τη μισή δουλειά.
- SOS: Θυμήσου να χτενίζεις τον σκύλο σου πριν από κάθε ταξίδι!

Το προστατευτικό κάλυμμα για τα καθίσματα είναι η καλύτερη πρόληψη!

Επέστρεψες από τις διακοπές και ο καθαρισμός του αυτοκινήτου είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος. Μήπως ταξίδεψες παρέα με τον σκύλο σου και η καμπίνα σου είναι γεμάτη τρίχες; Όσο κι αν αγαπάμε τα σκυλιά, η μεταφορά τους με το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι και οι τρίχες που αφήνουν στο κάθισμα. Αν πήρες τον σκύλο σου μαζί σου στις διακοπές, και δεν χρησιμοποίησες ειδικό προστατευτικό κάλυμμα καθίσματος, τότε το καθάρισμα μάλλον σου φαίνεται «βουνό». Είτε το αυτοκίνητο είναι δικό σου, είτε δανεικό, είτε είχες νοικιάσει για τις διακοπές, εμείς παραθέτουμε μερικά απλά και ανέξοδα κόλπα για να καθαρίσεις τις τρίχες που αναπόφευκτα θα κολλήσουν στο κάθισμα ή στη μοκέτα.

Η καλύτερη λύση φυσικά είναι η πρόληψη, για αυτό και είναι ιδανική η χρήση ειδικού καλύμματος που κρατάει το πίσω κάθισμα καθαρό. Τα πιο οικονομικά καλύμματα κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ, με τις ποιοτικότερες λύσεις να είναι ακριβότερες δίχως να ξεπερνούν τα 25-30 ευρώ στην αγορά. Αν ωστόσο δεν είχες προνοήσει, μην ανησυχείς: Ακολουθούν ορισμένες οικονομικές λύσεις για γρήγορο και σχετικά εύκολο καθαρισμό.
 

Με ένα λαστιχένιο γάντι και έναν κουβά νερό γίνονται θαύματα

Ο συμπιεσμένος αέρας θα κάνει το έργο σου πολύ ευκολότερο. Τα περισσότερα πλυντήρια αυτοκινήτων -αν όχι όλα- έχουν συμπιεσμένο αέρα, επομένως μπορείς να εκτελέσεις όλη τη διαδικασία εκεί. Αφού λοιπόν τελειώσεις με τον αέρα και ξεκολλήσουν από το ύφασμα οι περισσότερες τρίχες, έφτασε η ώρα του νερού. Φόρεσε ένα λαστιχένιο γάντι (όχι της μίας χρήσης, χρησιμοποίησε κάτι πιο ανθεκτικό), και φρόντισε να έχεις δίπλα σου έναν κουβά γεμάτο με νερό. Βούτηξε το χέρι με το γάντι στο νερό και πέρνα το αργά αλλά με δύναμη από την επιφάνεια του καθίσματος ή της μοκέτας. Αν υπάρχει η δυνατότητα, ταυτόχρονα με το άλλο χέρι χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα για να ρουφάει τις τρίχες που βγαίνουν με το γάντι. Ύστερα ξέπλυνε το γάντι μέσα στον κουβά, και φτου κι από την αρχή. Λογικά δεν θα χρειαστείς περισσότερα από 3 περάσματα. (Διάβασε πώς θα καθαρίσεις εύκολα τα λερωμένα καθίσματα ή τα πατάκια σου μετά από διακοπές!)

 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
E-CANTER