Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τέλη κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά: Ουσία ή λαϊκισμός;

Τέλη κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά: Ουσία ή λαϊκισμός;

2.760 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2023)

Είναι τα τέλη κυκλοφορίας κάτι που καθορίζει την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Στην Βρετανία βάζουν τέλη στα ηλεκτρικά!

Οι Βρετανοί βάζουν τέλη κυκλοφορίας στα ηλεκτρικά. Το κάνουν γιατί είναι δίκαιο; Για να ανακόψουν τις πωλήσεις τους; Για να μαζέψει χρήμα το δημόσιο; Ή για να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα; Και στην Ελλάδα, τι πρέπει να κάνουμε;
 
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο το θέλουν όλοι. Το θέλουν οι κυβερνήσεις για να πιάσουν τους στόχους ρύπων που έχουν συμφωνήσει. Το θέλουν οι εταιρείες για να αποσβέσουν την επένδυση εξέλιξης της νέας τεχνολογίας. Το θέλουμε εμείς για να καθαρίσουν οι πόλεις μας. Και το θέλουν οι επενδυτές για να χτίσουν υποδομές. Και το θέλουμε όλοι για να ξεμπερδεύουμε με τα καύσιμα, και την εξάρτηση από την εισαγωγή τους.
 
Έτσι  τα ηλεκτρικά έρχονται με απαλλαγές σε φόρο, και ένας από αυτούς είναι και τα τέλη κυκλοφορίας. Όμως αυτές οι απαλλαγές δημιουργούν τριβές. Βλέπεις τα ηλεκτρικά είναι ακριβά. Και αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται οι ελαφρύνσεις και δίνονται τα κίνητρα. Όμως ακόμη κι έτσι, παραμένουν ακριβά. Που σημαίνει πως είναι απρόσιτα για ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς, το μεγαλύτερο, μάλλον μερίδιο της αγοράς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Fia