Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε διεργασίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, βρίσκονται το Παρίσι και η Οξφόρδη.

Τέλος ντίζελ & βενζίνη από Παρίσι και Οξφόρδη

2.591 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2017)

Σε διεργασίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, βρίσκονται δύο πόλεις της Ευρώπης σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα το Παρίσι και η Οξφόρδη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη γαλλική πρωτεύουσα, οι αρχές του Παρισιού σκοπεύουν να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κινούνται τόσο με ντίζελ όσο και με βενζίνη.
 
Αυτά τα νέα σηματοδοτούν την επιτάχυνση των σχεδίων που καταστρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να «μετακομίσουν» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω των υπερβολικών σωματιδίων από τους ρύπους που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.
 
Μάλιστα όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το Παρίσι έχει θέσει ως στόχο του να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτοκινήτων που εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040 και αυτή η εξέλιξη αποσκοπεί ως ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη αυτή της Οξφόρδης. Συγκεκριμένα η Πανεπιστημιούπολη στην Οξφόρδη σχεδιάζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, έτσι ώστε να καταπολεμήσει και αυτή τη ρύπανση.
 
Τι θα γίνει λοιπόν; Από το 2020 και με βάση το κέντρο της πόλης, θα οριστεί μία «Ζώνη Μηδενικών Εκπομπών», στην οποία θα απαγορεύεται η είσοδος των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης). Επιπλέον οι αρχές της πόλης θα εισάγουν μειωμένα τέλη στάθμευσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίνοντας ταυτόχρονα προνόμια στα ηλεκτρικά ταξί.
 
Το πρώτο στάδιο της εφαρμογής του σχεδίου περιλαμβάνει αρχικά την απαγόρευση της κυκλοφορίας τω ν ρυπογόνων οχημάτων από έξι δρόμους στο κέντρο της πόλης και με το πέρασμα των χρόνων η ζώνη αυτή θα διευρύνεται σταδιακά, μέχρι να φτάσουμε στο 2035 όπου κανένα αυτοκίνητο δεν θα είναι σε θέση να κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης.
 
Μάλιστα τα τελικά σχέδια αυτού του εγχειρήματος θα ανακοινωθούν στις 26 Νοεμβρίου.            

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO