Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μία νέα τεχνολογία με την οποία υπολογίζει να αποτρέψει τα ατυχήματα που συμβαίνουν στον δρόμο από οδηγούς που τους παίρνει ο ύπνος στο τιμόνι, σκοπεύει να παρουσιάσει η Hyundai Mobis.

Το σύστημα που προστατεύει από την υπνηλία

1.826 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2018)

Μία νέα τεχνολογία με την οποία υπολογίζει να αποτρέψει τα ατυχήματα που συμβαίνουν στον δρόμο από οδηγούς που τους παίρνει ο ύπνος στο τιμόνι, σκοπεύει να παρουσιάσει η Hyundai Mobis.

Την τεχνολογία DDREM (Departed Driver Rescue & Exit Maneuver) θα παρουσιάσει στην  έκθεση Consumer Electrics Show, η θυγατρική εταιρεία της Hyundai, Hyundai Mobis, η οποία πιστεύεται ότι θα είναι ένα «αντίδοτο» στα ατυχήματα που συμβαίνουν, από οδηγούς που κοιμούνται στο τιμόνι.
 
Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιεί μια κάμερα υπέρυθρων για την παρακολούθηση και την ανάλυση των κινήσεων του προσώπου και των ματιών του οδηγού ελέγχοντας για τυχόν σημάδια υπνηλίας. Επιπλέον το σύστημα παρακολουθεί διάφορα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνει εάν ο οδηγός απομακρύνεται από τη λωρίδα του ή κάνει ασταθείς κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα.
Εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι ο οδηγός έχει κοιμηθεί ή δεν ανταποκρίνεται, θα πάρει εκείνο τον έλεγχο μέσω αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες θα σταματήσει το όχημα σε ασφαλές μέρος.
 
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το DDREM χρησιμοποιεί τεχνολογίες που υπάρχουν ήδη στα περισσότερα νέα μοντέλα, όπως κάμερες, αισθητήρες και GPS και σε συνάρτηση με το γεγονός πως πρόκειται για ένα σύστημα που θα πραγματοποιήσει αυτόνομη οδήγηση για μικρό χρονικό διάστημα και απόσταση, το καθιστούν σημαντικά πιο προσιτό και λιγότερο περίπλοκο, σε σχέση με τις τεχνολογίες των αυτόνομων αυτοκινήτων.
 
Η Hyundai Mobis αναφέρει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι έτοιμη μέχρι το 2022 και η μόνη σημαντική απαίτηση θα ήταν «η προσθήκη μίας κάμερα υπέρυθρων, που θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια σε σχέση με το επιπλέον κόστος, το οποίο δεν θα είναι μεγάλο».

Toyota
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO