Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τέλος στα τροχαία ατυχήματα θέλει να βάλει η Mercedes-Benz

Τέλος στα τροχαία ατυχήματα θέλει να βάλει η Mercedes-Benz

1.128 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2022)

Το σχέδιο Vision Zero της Mercedes-Benz θέλει να τερματίσει τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα έως το 2050.

Στόχος της Mercedes να εξαλειφθούν τα τροχαία ατυχήματα το 2050

Αυτή η προσπάθεια ονομάζεται Vision Zero. Εν ολίγοις, η Mercedes θέλει να συνδυάσει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού με αλλαγές υποδομής και καλύτερη επίγνωση των δυνητικά επικίνδυνων περιβαλλόντων. Μέχρι το 2030, η Mercedes ελπίζει να μειώσει στο μισό τα ατυχήματα στα οποία θα εμπλέκονται τα οχήματά της, σε σύγκριση με τα στατιστικά του 2020. Ειδικά, για το 2050, η εταιρεία δεν θέλει καθόλου ατυχήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πώς ακριβώς σκοπεύει να το κάνει αυτό η Mercedes;

Η κατασκευή οχημάτων με προηγμένα αυτόνομα συστήματα είναι μέρος αυτής της απάντησης. Τα σύγχρονα οχήματα Mercedes προσφέρουν ήδη 40 διάφορα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ατυχημάτων ή στην ελαχιστοποίηση των τραυματισμών σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και η υποβοήθηση διεύθυνσης είναι αναμφισβήτητα τα πιο γνωστά από αυτά τα συστήματα, αλλά άλλα συστήματα όπως το Pre-Safe Sound – που κυκλοφόρησε το 2016 και εκπέμπει ορισμένους ήχους χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από μια πρόσκρουση μειώνοντας την πιθανότητα απώλειας ακοής μετά από μια δυνατή σύγκρουση.

Πώς όμως θα μπορεί η Mercedes να ελέγξει τι κάνουν οι άλλοι οδηγοί;

Αυτή θα είναι πάντα μια ανεξέλεγκτη μεταβλητή στην εξίσωση, αλλά οι αλλαγές στην υποδομή κυκλοφορίας είναι ένα άλλο μέρος του σχεδίου. Αυτό απαιτεί φυσικές αλλαγές, αν και το πότε ακριβώς και πώς θα συμβούν αυτές οι αλλαγές δεν είναι επί του παρόντος γνωστό. Ωστόσο, η Mercedes υπογραμμίζει την έρευνα που έχει κάνει σε περισσότερα από 5.000 ατυχήματα στον πραγματικό κόσμο κατά τη διάρκεια των 50 ετών, προκειμένου να επηρεάσει την αλλαγή. Ο εντοπισμός τοποθεσιών υψηλότερου κινδύνου μέσω του Ταμπλό Οδικής Ασφάλειας της Mercedes-Benz μπορεί να προειδοποιήσει περαιτέρω τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εισέρχονται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Fia