ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τέλος τα μηχανικά κιβώτια στην Mercedes

11.268 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2020)

Τα μοντέλα της Mercedes-Benz πρόκειται να αποχαιρετήσουν μια για πάντα το πεντάλ του συμπλέκτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.


Οι τάσεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία θέλουν τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων για τις περισσότερες μάρκες. Πριν λίγες ώρες η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε το λανσάρισμα τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων, ως μέρος του πλάνου της γερμανικής φίρμας για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Με το βάρος των επενδύσεων να πέφτει πλέον στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών γύρω από την ηλεκτροκίνηση, το «αστέρι» προχωρά σε μια κίνηση λίγο-πολύ αναμενόμενη.

Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Mercedes-Benz, Marcus Schaeffe, σε δηλώσεις του σε διεθνή Μέσα αποκάλυψε ότι θα εξαλειφθούν τα χειροκίνητα κιβώτια από τη γκάμα. Μάλιστα, αυτή η κίνηση θα επηρεάσει κυρίως την ευρωπαϊκή αγορά, μιας και σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τα χειροκίνητα κιβώτια έχουν καταργηθεί την τελευταία 5ετία.

Επιπρόσθετα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του «αστεριού» δήλωσε ότι η Mercedes-Benz έχει στα πλάνα της να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις προσφερόμενες επιλογές στις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, προς όφελος των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, αλλά και των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων.

Τέλος, ακολουθώντας την ίδια γραμμή αναφορά με τη μείωση του κόστους στην παραγωγή, η Mercedes-Benz πρόκειται να μειώσει τα δάπεδα πάνω στα οποία βασίζει τα μοντέλα της, ακολουθώντας την τακτική άλλων ομίλων που χρησιμοποιούν διάφορες παραλλαγές μίας πλατφόρμας για να «χτίσουν» το κάθε μοντέλο.

FORD
MAXUS EDELIVER 5