Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τέλος το ηλεκτρικό Honda e!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τέλος το ηλεκτρικό Honda e!

3.440 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2023)

- Σταματάει η παραγωγή του τον Γενάρη του 2024.
- Δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει μέσω των πωλήσεων του.
- Εκτός ελληνικού τιμοκαταλόγου του Honda e.
- Ξεκίνησε ως Urban EV Concept και έγινε Honda e.

Σταματάει η παραγωγή του τον Γενάρη του 2024

Σύντομη αποδείχτηκε η ζωή του ηλεκτρικού Honda e, καθώς όπως έγινε γνωστό η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή του μικρού συμπαθητικού αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το τέλος της παραγωγής του Honda e θα έρθει μαζί με τη νέα χρονιά καθώς είναι προγραμματισμένο για τον Γενάρη του 2024.

Δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει μέσω των πωλήσεών του

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού, μία αναφορά της εταιρείας στην ιαπωνική ιστοσελίδα της γνωστοποίησε το τέλος του Honda e, το οποίο ωστόσο διατηρεί τον τίτλο του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας. Αν και οι λόγοι που φέρνουν το τέλος του e μόλις τρία χρόνια μετά την είσοδό του στις αγορές δεν αναφέρονται, το γεγονός ότι δεν αποτέλεσε ποτέ έναν δυνατό πωλητή είναι ίσως η βασικότερη αιτία που οδήγησε τους Ιάπωνες σε αυτή την απόφαση.

Εκτός ελληνικού τιμοκαταλόγου το Honda e

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Honda έχει αφαιρέσει το e από τον ελληνικό τιμοκατάλογό της, ενώ και στο αρχικό μενού της επίσημης ιστοσελίδας κάτω από το όνομα του μοντέλου δεν αναγράφεται κάποια τιμή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προς διάθεση αυτοκίνητα.

Ξεκίνησε ως Urban EV Concept και έγινε Honda e

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως το Honda e έκανε την πρώτη του εμφάνιση μέσω του Urban EV Concept το 2017, ενώ το 2019 αποκαλύφθηκε το μοντέλο παραγωγής, που λίγο αργότερα μπήκε στις αγορές, όπως και σε αυτή της Ελλάδας. Το Honda e εξοπλίζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα εγκατεστημένο στο πίσω μέρος με την ισχύ του να ορίζεται στους 154 ίππους και τα 315 Nm ροπής. Η τυπική μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh προσφέρει αυτονομία 201 χιλιομέτρων.   

AutoΤριτη
CADDY NEW EDITION