Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tesla Model 3 πήρε φωτιά σε πάρκινγκ super market στην Αγ. Παρασκευή

 Σχολιάστε 
1.784 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2024)
Tesla Model 3 πήρε φωτιά την ώρα που φόρτιζε σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Αγία Παρασκευή

Tesla Model 3 πήρε φωτιά την ώρα που φόρτιζε σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Αγία Παρασκευή

- Σταθμευμένο Tesla Model 3 Highland πήρε φωτιά χωρίς προφανή λόγο
- Το ηλεκτρικό ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ super market στην Αγία Παρασκευή
- Δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς ενός ηλεκτρικού

Σταθμευμένο Tesla Model 3 Highland πήρε φωτιά χωρίς προφανή λόγο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σταθμευμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρπάζει φωτιά χωρίς προφανή λόγο. Μέχρι χθες, οι ειδήσεις που αφορούσαν φωτιές σε αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in hybrid οχήματα, ερχόντουσαν από διάσπαρτα μέρη της υφηλίου, από τη Νότια Κορέα έως και τις ΗΠΑ και από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης έως τη γειτονική Ιταλία. Ωστόσο, χθες στις 22 Σεπτεμβρίου, ένα Tesla Model 3 Highland πήρε φωτιά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αττικής.

Το ηλεκτρικό ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ super market στην Αγία Παρασκευή

Σύμφωνα με τη δημοσίευση που έγινε στη σελίδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» στο facebook, το μαύρου χρώματος Tesla Model 3 Highland ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ καταστήματος γνωστής αλυσίδας super market στην Αγία Παρασκευή. Επιπλέον, το αυτοκίνητο λέγεται πως ήταν συνδεδεμένο στον σταθμό φόρτισης που βρίσκεται στο πάρκινγκ του super market όταν εκδηλώθηκε η φωτιά από την οποία το πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάηκε ολοσχερώς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν άμεσα στο περιστατικό και έσβησαν τη φωτιά, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί.

Χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, οι πρώτες ενδείξεις, βάσει της εικόνας, δείχνουν πως δεν ανεφλέγη η μπαταρία, οπότε δεν αποκλείεται να ήταν άλλοι οι λόγοι που προκλήθηκε όπως για παράδειγμα κάποιο βραχυκύκλωμα ή υπερθέρμανση του καλωδίου φόρτισης. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως θα διεξαχθεί έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς ενός ηλεκτρικού

Κλείνοντα, αξίζει να αναφέρουμε πως η κατάσβεση πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού όταν μια μπαταρία βρεθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, τότε από «αποθήκη ενέργειας» μετατρέπεται η ίδια σε καύσιμο και αυταναφλέγεται.

Εσείς θορυβείστε από  περιστατικά φωτιάς σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή θεωρείτε πως έχουν ίδιες πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς με ένα συμβατικό (βενζίνης, diesel κ.λπ.);

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO