
Ποια έχουν κάμερες & ηλεκτρονικά που «στα σπάνε» & ποια αξίζουν;
Τα συστήματα υποβοήθησης προσφέρουν ασφάλεια και άνεση. Ποια δουλεύουν όμως σωστά και ποια σε κάνουν να σιχτιρίζεις;
autotriti team
- Το μικρό SUV με το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας!
- Νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma GEN-E. Με 23.900€* και 8 χρόνια εγγύηση
- Τετρακίνητη SUV-άρα με γκάζια και σπορ βλέψεις
- SUVάκι που στρίβει σαν GTi και σου δίνει 5 επιλογές για να διαλέξεις
- Κινητό γραφείο με οθόνη 13” και τιμόνι που γίνεται βάση για laptop
Το EuroNCAP αξιολογεί τα συστήματα υποβοήθησης σε 21 μοντέλα
O Ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας (EuroNCAP) είναι γνωστός για τα crash test των νέων μοντέλων και την σχετική αξιολόγηση που ανακοινώνει για την επίπεδο της παθητικής τους ασφάλειας. Πόσο δηλαδή προστατεύουν οδηγό σε επιβάτες μετά από διάφορα σενάρια ατυχήματος.
Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί δοκιμές και στις τεχνολογίες υποβοήθησης, που εξοπλίζουν πλέον τα νέα αυτοκίνητα. Το νέο πρόγραμμα δοκιμών του EuroNCAP με την ονομασία Assisted Driving αξιολογεί συστήματα που μοιράζονται τον έλεγχο του οχήματος με τον οδηγό, ο οποίος εξακολουθεί να έχει όλη την ευθύνη. Τα εν λόγω συστήματα υποβοηθούν στην οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, όπως για παράδειγμα το ενεργό cruise control, η ανίχνευση εμποδίων και κινδύνων με αυτόματο φρενάρισμα, το σύστημα διατήρησης λωρίδας και το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού, αναβαθμίζοντας την ενεργητική ασφάλεια, τη δυνατότητα δηλαδή πρόληψης ενός ατυχήματος.

Ως «βασικό» αξιολογήθηκε το σύστημα της i-Pace, όπως σε Renault Clio και Toyota Yaris. Το premium οικογενειακό SUV της Jaguar έχασε αρκετούς βαθμούς εξαιτίας της κακής αναγνώρισης των ορίων ταχύτητας και της απουσίας συστήματος ελέγχου της συγκέντρωσης του οδηγού.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »