Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το concept εξοπλίζεται με μια τεχνολογία που επιτρέπει στους επιβάτες, όταν η αυτόνομη οδήγηση είναι ενεργοποιημένη, να βλέπουν ταινίες και σειρές πάνω στο παρμπρίζ.

Θα βλέπεις ταινίες στο παρμπρίζ του Ι.Χ σου!

2.007 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2018)

Ένα concept της Hyundai Mobis έρχεται να δείξει πως τα «έξυπνα» αυτοκίνητα θα είναι σε λίγα χρόνια γεγονός.

Tα συστήματα αυτόνομης οδήγησης υπόσχονται πως θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που γίνονται οι μετακινήσεις μας, με την Hyundai Mobis να προσφέρει τώρα μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Τον επόμενο μήνα θα κάνει ντεμπούτο το Autonomous Driving Interior Concept που σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, όταν τα περισσότερα οχήματα θα εξοπλίζονται με συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 και 5. Μιας και οι οδηγοί δεν θα χρειάζονται πλέον να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο, το concept εξοπλίζεται με μια τεχνολογία που επιτρέπει στους επιβάτες, όταν η αυτόνομη οδήγηση είναι ενεργοποιημένη, να βλέπουν ταινίες και σειρές πάνω στο παρμπρίζ. Αντίθετα, σε στιγμές που ο οδηγός θα θέλει ο ίδιος να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το παρμπρίζ θα γίνεται φυσικά διάφανο, ενώ αν θέλει πάλι να ενεργοποιήσει το αυτόνομο σύστημα και να κοιμηθεί, το παρμπρίζ θα γίνεται μαύρο, ώστε να διευκολύνει τους επιβάτες να χαλαρώσουν.
 
Ακόμα, για την αλληλεπίδραση των επιβατών με το αυτοκίνητο δεν θα χρειάζεται κάποια οθόνη αφής αλλά μια νέα τεχνολογία θα μπορεί να αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών για να προβεί σε μια σειρά από λειτουργίες, όπως η μείωση του ήχου μέσα στην καμπίνα.

Τέλος, το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναγνωρίζει την διάθεση του οδηγού και των επιβατών και να προσαρμόζει τα φώτα της καμπίνας ανάλογα, ενώ σε περίπτωση που το σύστημα αναγνωρίσει πως ο οδηγός δεν έχει την προσοχή του στον δρόμο, θα μπορεί να προειδοποιήσει τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και τους πεζούς, ώστε να αποφευχθεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτές τις τεχνολογίες;
 

Autotriti.gr
Citroen