Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο κινητήρας HCCI

Ο κινητήρας HCCI

Θα πρωτοπορήσει η Mazda;

5.478 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2017)

Oι ιθύνοντες της Mazda, επεξεργάζονται το ενδεχόμενο εφαρμογής του εξελιγμένου κινητήρα HCCI στα μελλοντικά τους μοντέλα, θέλοντας να καινοτομήσουν στην οικονομία και την απόδοση.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια έχουν πειραματιστεί με τους κινητήρες HCCI, οι οποίοι χρησιμοποιούν σύστημα συμπίεσης για την ανάφλεξη του καυσίμου, όπως και οι Diesel κινητήρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η Mazda ίσως να είναι η πρώτη μάρκα που θα χρησιμοποιήσει τον HCCI στα αυτοκίνητα παραγωγής της.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ιαπωνική φίρμα θα ξεκινήσει να λανσάρει τον κινητήρα από το επόμενο έτος και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο ανανεωμένο Mazda 3, το οποίο αναμένεται να παρέχει 30% οικονομία στη κατανάλωση καυσίμου.
Συγκεκριμένα, οι μηχανικοί της Mazda χρησιμοποιώντας αυτόν τον κινητήρα, στοχεύουν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ιπποδύναμη, με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.
Βάσει της Nikkei, o ΗCCI θα μπορούσε να τροφοδοτεί και άλλα μοντέλα της Mazda αν και δεν είναι ακόμη σαφές το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας σε όλες τις αγορές.

Η GM, η Mercedes και η Volkswagen είχαν δηλώσει επίσημα πως επεξεργάζονταν παρόμοιους κινητήρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν «τολμούν» να κάνουν το παραπάνω βήμα.
Εν αναμονή εξελίξεων από τη Mazda λοιπόν, η οποία ενδέχεται από το 2019 να λανσάρει και ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Leasing