Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Θέλει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ιταλία η Stellantis

1.645 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2021)

Η Stellantis έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ένα καινούργιο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών και ήδη η εταιρεία που προήρθε από τη συγχώνευση των FCA και PSA βρίσκεται σε επαφές με την ιταλική κυβέρνηση.

Πολύ γρήγορα κινείται η Stellantis στο πρότζεκτ που έχει καταρτίσει για τον εξηλεκτρισμό των μαρκών που βρίσκονται υπό την σκέπη της. Η πορεία που έχει χαράξει απαιτεί μεγάλο όγκο παραγωγής μπαταριών και αυτός είναι ο λόγος που στο πλάνο του Ομίλου υπάρχει η δημιουργία τουλάχιστον ενός νέου εργοστάσιου που θα αναλάβει αυτό το κομμάτι της παραγωγής.  
 
Η απόφαση του Ομίλου για τη δημιουργία του εν λόγω εργοστασίου στην Ιταλία είναι ειλημμένη και σήμερα το Reuters σε σχετικό ρεπορτάζ επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες της Stellantis, βρίσκονται ήδη σε επαφές με κυβερνητικά στελέχη από τη γειτονική χώρα. Ειδικότερα, αναφέρεται πως η κυβέρνησης της Ιταλίας συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares και τον πρόεδρο, John Elkann μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ οι ιταλικές αρχές βρίσκονται σε διαδικασία μελέτης της πρότασης από την Stellantis, αλλά προς ώρας δεν υπάρχει κάποια απόφαση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Stellantis ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα επιδιώξει να κατασκευάσει επιπλέον εργοστάσια μπαταριών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος. Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ένα σχέδιο ανάκαμψης 205 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα ευνοούσε επενδύσεις στον τομέα των μπαταριών, της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας.
 
Κλείνοντας να αναφέρουμε πως δεν αποκλείεται πέραν της Ιταλίας, η Stellantis να δημιουργήσει νέα εργοστάσια μπαταριών τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία.

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL