Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Θεσσαλονίκη: Γίνονταν 230 παραβάσεις του ΚΟΚ κάθε μέρα επί 3 μήνες

1.338 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2024)
Θεσσαλονίκη: Γίνονταν 230 παραβάσεις του ΚΟΚ κάθε μέρα επί 3 μήνες

- 2.000 λιγότερες παραβάσεις τον Ιούνιο σε σχέση με τον Απρίλιο
- Μείωση των παραβάσεων υπερβολικής ταχύτητας
- Αυξήθηκαν τα περιστατικά οδήγησης επί την επήρεια αλκοόλ
- Λιγότερα και τα τροχαία ατυχήματα

2.000 λιγότερες παραβάσεις τον Ιούνιο σε σχέση με τον Απρίλιο

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης διεξάγει δράσεις για την μείωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, με τα περιστατικά παραβάσεων του ΚΟΚ. Οι παραβάσεις σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ μειώθηκαν κατά 2.000 το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Μειώθηκαν επίσης και τα τροχαία ατυχήματα.

Μείωση των παραβάσεων υπερβολικής ταχύτητας, αλλά παρέμειναν ψηλά

Πιο συγκεκριμένα, τα περιστατικά υπερβολικής ταχύτητας, έπεσαν από τα 6.300 που ήταν τον Απρίλιο του 2024, στα 4.363 τον Ιούνιο, η οδήγηση χωρίς κράνος μειώθηκε από 635 τον ίδιο μήνα, στα 529 περιστατικά, ενώ μεταξύ άλλων, μειώθηκαν και οι παραβιάσεις προτεραιότητας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αλλά και τα αντικανονικά προσπεράσματα. Οι μόνες που δεν μειώθηκαν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 24, ήταν οι παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη.

Αυξήθηκαν τα περιστατικά οδήγησης επί την επήρεια

Αύξηση επήλθε και στις παραβάσεις οδήγησης σε κατάσταση μέθης, οι οποίες και αυξήθηκαν από 197 που ήταν τον Απρίλιο του 2024, σε 203 τον Μάιο για να φτάσουν τις 221 παραβάσεις τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού το 2024. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οδήγηση υπό την επήρεια αποτελεί έναν από τα κυριότερα αίτια τροχαίων ατυχημάτων μαζί με την απόσπαση προσοχής, τη μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, τη παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, τη υπερβολική ταχύτητα και τη παραβίαση πινακίδας STOP.

Λιγότερα και τα τροχαία ατυχήματα

Τέλος, μειώθηκαν και τα τροχαία ατυχήματα, από 217 τον Απρίλιο, έπεσαν στα 198 τον Ιούνιο με τους παθόντες να μειώνονται και αυτοί αφού από τους 254 να φτάνουν τους 231. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι δράσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση σε όλο τον νομό.

Toyota
OPEL