Θετική για το GP της F1 η Αυστρία

3.041 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2020)

Θετική για την πραγματοποίηση του Grand Prix της Formula 1 στο Red Bull Ring αλλά πίσω από κλειστές πόρτες είναι η κυβέρνηση της Αυστρίας, κάτι που δεν αποκλείεται να αφήσει αδιάφορη τη διοργανώτρια αρχή.

Με το Γαλλικό Grand Prix να είναι το 10ο φετινό που έχει ακυρωθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, το Αυστριακό Grand Prix, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουλίου, χαρακτηρίζεται επί του παρόντος ως ο πρώτος αγώνας της σεζόν του 2020. Ταυτόχρονα, οι ιθύνοντες της F1 όλες αυτές τις ημέρες εργάζονται για να καταρτίσουν ένα νέο καλεντάρι (έστω και κουτσουρεμένο), διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους ότι μπορεί να υπάρξει πρωτάθλημα έως και 19 αγώνων εάν αυτό ξεκινήσει τον Ιούλιο.
 
Σε αυτό το σενάριο έρχεται να προστεθεί ένα πολύ θετικό νέο για το αγώνισμα και φυσικά τους οπαδούς, που φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει προς το ενδεχόμενο έναρξης της περιόδου. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο αυστριακός υπουργός Αθλητισμού και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Werner Kogler δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντιταχθεί στον αγώνα ο οποίος ωστόσο αν πραγματοποιηθεί θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς δηλαδή την παρουσία των φίλων του αγωνίσματος.
 
Μεταξύ άλλων αναφορικά με το Grand Prix της F1 στην Αυστρία ο Kogler είπε: «Δε θέλουμε να το εμποδίσουμε. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από τα παιχνίδια σε ένα γήπεδο. Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται. Φυσικά, οι κανόνες ελάχιστης απόστασης θα πρέπει να τηρούνται με τον ίδιο τρόπο. Αλλά αυτό φαίνεται δυνατό».
 
Φυσικά στη συνέχεια ο Kogler ανέφερε πως αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο, όλα τα στελέχη που απαρτίζουν τις ομάδες θα πρέπει να τηρήσουν όλους τους κανονισμούς εισόδου και εξόδου που έχει ορίσει η Αυστρία και αυτό θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Η Αυστρία έχει επί του παρόντος αυστηρές οδηγίες σχετικά με την είσοδο στη χώρα, απαιτώντας από όσους φτάνουν να απομονωθούν ή να αποδείξουν μέσω υγειονομικών πιστοποιητικών ότι δεν έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.
 
Κλείνοντας να πούμε πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από τη F1.

NEO PROACE
skoda