ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To Βristol Fighter.

Την επιστροφή της ετοιμάζει η Bristol Cars

1.888 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

H ιστορική Bristol Cars, όχι μόνο θέλει να επιστρέψει το προσκήνιο αλλά σχεδιάζει ήδη το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με όνομα Buccaneer.

Mετά την Radford, μια δεύτερη βρετανική ιστορική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων φαίνεται πως είναι έτοιμη να αναγεννηθεί. Η Bristol Cars αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο ως « μια πρωτοπόρα βρετανική φίρμα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

To Bristol Bullet.

To Bristol Bullet.


Η Bristol Cars ιδρύθηκε το 1945 και για δεκαετίες κατασκεύασε στο χέρι πολυτελή αυτοκίνητα, επιλέγοντας μάλιστα πολύ προσεκτικά τους πελάτες της. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ επιλεκτική σε ποιους έδινε τα αυτοκίνητά της, η εταιρεία λόγω οικονομικών προβλημάτων μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Τώρα, ο Jason Wharton, που έχει τα δικαιώματά της, σχεδιάζει να αναγεννήσει τη μάρκα.

Πριν στρέψει την προσοχή της στα ηλεκτρικά, η Bristol θα ξεκινήσει να προσφέρει νέες εκδόσεις για τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα του παρελθόντος. Η ισχύς, ανεξαρτήτως μοντέλου, θα πηγάζει από έναν Hemi V8 κινητήρα 6,4 λίτρων που θα συνεργάζεται με ένα 8άρι κιβώτιο ZF. Tα κλασικά αυτοκίνητα της Bristol Cars θα είναι τα 411 Series 8, Fighter, και Speedster με τις τιμές να ξεκινούν από 550.00 ευρώ. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2022.

Είναι ξεκάθαρο ωστόσο πως στόχος της Bristol Cars είναι να ασχοληθεί με την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού θέλει να προσφέρει μόνο αυτοκίνητα με μπαταρία και πρίζα από το 2025. Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό θα ονομάζεται Buccaneer και θα συνδυάζει ρετρό σχεδίαση και τελευταίας γενιάς συστήματα. Όλα τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στο Filton του Bristol, ενώ λέγεται πως σύντομα θα ανοίξει μια αντιπροσωπείας της φίρμας στο Λονδίνο.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως στην εταιρεία ψάχνουν ακόμα έναν CEO για να αναλάβει την διοίκηση της, έναν αρχιμηχανικό αλλά και εταίρους που θα επενδύσουν στα νέα της εγχειρήματα.
 

Hyundai
JEEP