Λεωφορειολωρίδες: Πρόστιμα, ώρες λειτουργίας & χρήστες
41.335 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2022)
Ποιοι μπορούν να την χρησιμοποιούν απροβλημάτιστα; Τι ισχύει με το ωράριο λειτουργίας και τα πρόστιμα; Εσύ πας από κει για να γλιτώσεις το μποτιλιάρισμα, χωρίς να φοβάσαι τις κάμερες;
Οι κάμερες επέστρεψαν και μαζί τους τα ραβασάκια της τροχαίας!
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Ποιοι μπορούν να την χρησιμοποιούν
Στις αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων παράλληλης ροής επιτρέπεται η κίνηση, η στάση και απαγορεύεται η στάθμευση των:- Δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ)
- Ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, σχολικά, κ.λπ.)
- Δικύκλων
- Οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά, κ.λπ.).
Από την άλλη απαγορεύεται η κίνηση και η στάση κάθε άλλου οχήματος (Ι.Χ., ΤΑΧΙ, ημιφορτηγών ή φορτηγών). Επίσης, στις ειδικές λωρίδες αντίθετης ροής απαγορεύεται η κίνηση των δικύκλων (με εξαίρεση την οδό Κυψέλης). Επιτρέπεται η χρήση των τμημάτων A.Λ.Λ. από την λοιπή κυκλοφορία πριν από τις δεξιές στροφές εξόδου ή τις εισόδους σε παρόδιους χώρους κ.λπ. και όπου υπάρχει κατάλληλη οριζόντια (διακεκομμένη κίτρινη γραμμή) και κατακόρυφη σήμανση.
Ώρες λειτουργίας
Η ρύθμιση για τις Α.Λ.Λ. παράλληλης ροής ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00. Η ρύθμιση για τις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής ισχύει για όλο το 24ωρο.
Παραβίαση λεωφορειολωρίδας
Το ύψος του προστίμου εισόδου σε λεωφορειολωρίδα είναι 200 ευρώ και βεβαιώνεται από την Τροχαία Αττικής. Σε περίπτωση στάθμευσης σε Α.Λ.Λ., επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνεται το όχημα. Τα έσοδα από τα πρόστιμα εισπράττονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι από τον ΟΑΣΑ.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »