Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Tις δικές της μπαταρίες θα κατασκευάζει σύντομα η Porsche

1.749 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2021)

H Porsche θέλει να σταματήσει να στηρίζεται στους προμηθευτές και να αναπτύξει τις δικές της αποδοτικές μπαταρίες που θα της δίνουν πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για μπαταρίες στην Γερμανία με σκοπό να εξοπλιστούν με αυτές τα νέα της ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει η Porsche, όπως αποκάλυψε ο CEO της γερμανικής φίρμας Oliver Blume σε συνέντευξή του Frankfurter Allgemiene Sonntagszeitung.

Το αφεντικό της εταιρείας αποκάλυψε επίσης πως το εργοστάσιο αυτό θα χτιστεί στην πόλη Tuebingen, τονίζοντας επίσης πως «οι μπαταρίες είναι κλειδί στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και για αυτό πρέπει να τις κατασκευάζουμε στην χώρα μας». Διεθνή μέσα κάνουν λόγο πως πολλές μάρκες ψάχνουν να βρουν τρόπους να σταματήσουν να βασίζονται στις ασιατικές εταιρείες για την κατασκευή των μπαταριών που χρειάζονται για τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

To εργοστάσιο που θέλει να φτιάξει η Porsche δεν μπορεί να προσφέρει στην εταιρεία τον όγκο μπαταριών που χρειάζεται η Porsche αλλά μόνο ένα μέρος αυτού, πράγμα που σημαίνει πως η Porsche θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες από άλλους προμηθευτές. «Όπως αναπτύξαμε αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, έτσι θέλουμε να κάνουμε το ίδιο με τις μπαταρίες μας», πρόσθεσε ο Blume.

Η Porsche θέλει να κατασκευάσει μπαταρίες που θα είναι πιο ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες και θα μπορούν να προσφέρουν πιο γρήγορη φόρτιση και μεγάλη αυτονομία.
 

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO